U Sarajevu 54 nova slučaja zaraze!

Radiosarajevo.ba
U Sarajevu 54 nova slučaja zaraze!
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / KCUS

Nakon što je obrađeno 196 testova, potvrđena su 54 nova slučaja zaraze koronavirusom u Kantonu Sarajevo, javljaju iz Zavoda za javno zdravstvo KS.

Radi se o rezultatima analize provedene u protekla 24 sata nad uzorcima prikupljenim u periodu od 21. do 25. jula ove godine.

Dodavanjem i ovih rezultata, u Kantonu Sarajevo trenutno je 1.188 aktivnih slučajeva, saopštavaju iz ovog kantonalnog zavoda.

Na bolničkom liječenju u Izolatoriju Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu nalazi se 75 osoba. Većina ih je vitalno stabilna, dok jedna od njih koristi potporu respiratora pri disanju. Tri osobe su otpuštene sa ovog bolničkog liječenja.

U protekla 24 sata, evidentiran je oporavak 21 osobe od zarazne bolesti COVID-19. Ukupno do sada u Kantonu Sarajevo su izliječene 723 osobe, dok ih je nažalost 25 preminulo.

U periodu od 12. do 26. jula ove godine, na osnovu preporuka epidemiologa, rješenjima inspekcije ili Ministarstva zdravstva KS naložene su 1.694 samoizolacije.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije