U Sarajevo stiže ministar odbrane Savezne Republike Njemačke

2
Radiosarajevo.ba
U Sarajevo stiže ministar odbrane Savezne Republike Njemačke
Foto: Printscreen / Boris Pistorius

Ministar odbrane Njemačke, Boris Pistorius, planira posjetiti Bosnu i Hercegovinu u utorak, 6. februara.

Prema najavama Ministarstva odbrane BiH, Pistorius će započeti susrete u Sarajevu, gdje će se sastati s ministrom odbrane Bosne i Hercegovine, Zukanom Helezom, te njegovim zamjenicima Aleksandrom Goganovićem i Slavenom Galićem.

Očekuje se svečani doček ispred Doma Oružanih snaga BiH, nakon čega će uslijediti radni sastanak.

Pogledajte kako su radnici KJKP Rad dizali parkirana vozila ispred kontejnera

Pogledajte kako su radnici KJKP Rad dizali parkirana vozila ispred kontejnera

Pored susreta s predstavnicima Ministarstva odbrane, očekuje se da će Pistorius razgovarati i s članovima Predsjedništva Bosne i Hercegovine, što je u skladu s praksom prethodnih sličnih sastanaka.

Posjeta Pistoriusa dolazi nedugo nakon nekoliko važnih sastanaka koji su u prethodnim danima u Bosni i Hercegovini obavili evropski, ali i američki zvaničnici.

To se prije svega odnosi na zamjenika generalnog sekretara NATO-a i Sjevernoatlantsko vijeće (NAC) koji su prije nekoliko dana posjetili BiH i održali sastanak s nizom zvaničnika u Sarajevu.

Pistoriusu ovo neće biti prvi sastanak sa bh. zvaničnicima, a njegova posjeta potvrđuje snažnu saradnju između Njemačke i Bosne i Hercegovine u oblasti odbrane.

Očekuje se da će naglasiti podršku Njemačke reformskim i euroatlantskim integracijskim procesima te nastaviti podržavati izgradnju odbrambenih kapaciteta u Bosni i Hercegovini.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije