Potvrđeno / U Sarajevo danas dolaze donirane vakcine iz Srbije

09. 04. 2021. u 09:44:00 Fena

Shares: 0

vion sa prvim dijelom donacije od 10.000 vakcina iz Republike Srbije za Kanton Sarajevo sletit će na Međunarodni aerodrom Sarajevo u 14.40 sati.

U avionu sa vakcinama doći će i ministar zdravlja Republike Srbije Zlatibor Lončar.

Donaciju će uime Kantona Sarajevo preuzeti premijer KS Edin Forto i ministar zdravstva KS Haris Vranić, saopćeno je iz Službe za protokol i press KS.

Podsjetimo, Vlada KS je potpisala ugovor sa Vladom Republike Srbije o donaciji vakcina.

Radi se o 20.000 doza, i to proizvođača AstraZeneca.

„Mi smo u konstantnoj potrazi za vakcinama za građane našeg Kantona. Tako smo, između ostalog, tražili da kupimo vakcine, i to od više zemalja u regiji. Nakon razgovora sa Vladom Republike Srbije, oni su odlučili da u ovom trenutku nisu u mogućnosti prodati nam veći broj doza, ali su se opredijelili da nam ih doniraju, i to 10.000 vrlo brzo i 10.000 za revakcinaciju, nedugo nakon toga“, istakao je jučer premijer KS Edin Forto.

Dodao je i da se trenutno u Vladi KS razgovara o mogućnosti implementacije programa kojim će s jedne strane zahvaliti susjedima na pomoći, te ujedno podržati hotelski sektor i turizam u Kantonu Sarajevo.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

KOMENTARI (9)