Novalić: Cijene gasa neće se povećati

S. H.
Novalić: Cijene gasa neće se povećati
Predsjednik FBiH i potpredsjednik HDZ-a BiH Marinko Čavara sastao se danas sa premijerom FBiH Fadilom Novalićem i ministricom za finansije FBiH Jelkom Milićević.

Na konferenciji za medije koja je održana nakon sastanka Novalić je rekao kako je sastanak održan zbog neuobičajnog prekida sjednice Vlade FBiH zbog, kako je rekao, tačke koja je društveno osjetljiva.

Podsjećamo, prethodnu sjednicu Vlade FBiH prekinuo je Novalić zbog tačke dnevnog reda koja se odnosila na poništenje konkursa za izbor direktora i zamjenika direktora Porezne uprave FBiH, te imenovanje vršilaca tih dužnosti.

U ponedjeljak će premijeri i dopremijeri FBiH održati sastanak kako bi pronašli rješenje konkursa za izbor direktora i zamjenika direktora Porezne uprave FBiH zbog kojeg je došlo do svojevrsnog sukoba između Novalića i Milićević, koja je i predložila ovu tačku dnevnog reda.

Čavara je istakao kako ovo nije jedini problem, ali kako je ovo kap koja je prelila čašu, te je naglasio da postoji potreba da partneri u vlasti iznađu rješenje bez sukoba.

Na konferenciji je ministrica za finansije istakla kako je kako se na konkurs za direktora Porezne uprave prijavilo osam kandidata koji su ispunjavali uslove kao i pet kandidata za zamjenika direktora, te je izrazila zabrinutost odgovara li iko Vladi za te pozicije.

Milićević traži da se pri konkursu provede sva procedura.

Također, Novalić je odgovorio na upite novinara o poskupljenju cijena gasa navodeći kako neće povećati cijene gasa, već njegov transport u skladu sa europskim regulativama.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije