"U političkom životu u BiH prisutan je ogroman broj podvala o Dejtonskom sporazumu"

/ Komentari (16)

Povratak na članak
Objavite komentar kao gost ili se prijavite.

NAPOMENA: Komentari su isključivo lični stavovi autora. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i pisanja komentara koji podstiču na mržnju. Strogo zabranjen bilo kakav govor mržnje na portalu radiosarajevo.ba, zbog kojeg možete biti krivično procesuirani. Radiosarajevo.ba ima pravo i obavezu da na zahtjev zvaničnih organa dostavi podatke o korisniku čiji komentari sadrže govor mržnje, kao i da korisniku trajno blokira pristup. Obaviještavamo vas da svaki čitatelj dobrovoljno pristupa čitanju i kreiranju komentara i prihvata mogućnost da neki komentari mogu sadržavati narativ koji je u suprotnosti sa vjerskim, nacionalnim, moralnim i drugim načelima. Radiosarajevo.ba ima pravo da obriše sporne ili prijavljene komentare bez najave i objašnjenja. Radiosarajevo.ba koristi automatski sistem prepoznavanja i uklanjanja govora mržnje i drugih neprimjerenih sadržaja u komentarima.

Gost_Radio_Sarajeva

Znamo, ali to je normalno u paralelnom univerzumu.

Haha

Pa to se odavno zna. Potpis, mirovni sporazum, narodi i slične pikanterije se ne zovu jednako na bošnjačkom, hrvatskom ili srpskom. Čak nemaju ni isto značenje. Tako da je sasvim razumljivo da dolazi do zabune kad se ti termini prevode na bošnjački.

Suzy

Sve to treba poništiti jer je rezultat agresije i genocida i uspostaviti normalnu zemlju ravnopravnih građana na cijelom teritoriju

PODVALA No.1

Dok se god ne ukine ideja konstitutivnosti imat ćemo ovakve probleme, gdje par ljudi na osnovu nekog svetog prava konstitutivnosti ucjenjuju cijelu državu. Jednostavno treba uvesti sistem državljanina BiH kao jedinog ustavnog faktora i kroz ovaj status se ostvaruju sva ostala prava (građanska, vjerska, etnička, kulturna, ekonomska itd). Konstitutivnost (koja ustvari i NIJE tako ni napisana, nego KONSTITUENTNOST, što je dijametralno drugačiji pravni pojam) je izmišljena da Bosnu kontrolišu susjedi preko 2 Trojanska Konja. Potpuno je nebitno da li je ustav Dejtonski ili ustav RBiH, ako se ova anomalija ne ukloni uvijek će biti prostora za manipulacije i ucjene kao sto to trenutno čine BH Pravoslavci i Srbija te BH Katolici i Hrvatska.

Baš u sridu

("Imam osjećaj da se naši političari edukuju preko medija koji primaju informacije iz Srbije i Hrvatske", kazao je on.) Kao da čita ,,naše,, najposječenije portale, Kli , Avaz, radiosarajevo, Oslobođenje .Da ne prenose vijesti sa srpskih portala ne bi imali sta pisati.

Činjenica

Peter Justinov - ”Srbi su dvodimenzionalan narod sa težnjom ka prostakluku… Životinje koriste svoje resurse znatno sređnije nego ovi naopaki stvorovi, čija pripadnost ljudskoj rasi je u velikom zakašnjenju„

VLAHOBRAN

Naj volim više kad mi ga babo Kačko složi do bubrega pa mu ga ondaK poflautam za Happpy End ....

Ali!

PRVO NA PRIMANJE KOD OCA VASILIJA, PA TEK ONDA ŽENE I DJECU UBIJATI PO BOSNI I KRASTI VIDEOREKORDERE I VEŠ MAŠINE. SVE SVOJIM REDOM. PA PO POVRATKU OPET TATI KAČKU NA ISPOVJEDNICU, DA MU SVE OPIŠEŠ KAKO SI SILOVO PALIO I SNAJPERIMA DJECU UBIJAO S BRDA. A TEK KASNIJE NA KRAJU TREBAŠ KMEČAT NIJE BIO GENOCID, NIIIIJEEEEE..... NIJEEEEEEE....

Molebani i Litije

Kako svakog Srbina pričestim, dođi i ti meni dušo moja mekana, da ti ga Otac Vasilije plasira, dođi zlato moje, znaš da mi to volimo svi. Bez toga nam nema opstanka ni naših republika.

Klasicni krscanski spin

Sin boziji je bogocovjek potomak boga koji je ljudska zrtva, kakav ba eufemizam za jevrejskog proroka. Sta znaju glupi jevreji.

Gost

Podvala je Bošnjačka nacija i bosanski jezik.

Legitimni

Konstitutivni nije riječ, konstituentni je pokušaj prevoda, ispravno je ustavotvorni.

xy

PRVO NA PRIMANJE KOD OCA VASILIJA, PA TEK ONDA ŽENE I DJECU UBIJATI PO BOSNI I KRASTI VIDEOREKORDERE I VEŠ MAŠINE. SVE SVOJIM REDOM. PA PO POVRATKU OPET TATI KAČKU NA ISPOVJEDNICU, DA MU SVE OPIŠEŠ KAKO SI SILOVO PALIO I SNAJPERIMA DJECU UBIJAO S BRDA.

Prva i osnovna podvala...

... je bosnjacka izborna prevara nad Hrvatima koju im je pomogao instaurirati Herr Wolfgang Petritsch.

Duško

Konstitutivni nije riječ, konstituentni je pokušaj prevoda, ispravno je ustavotvorni. ka Legitimni ... ili još bolje: državotvorni. Ne treba izmišljati toplu vodu.

Temeljna i osnovna prevara u Bosni je

... je bosnjacka izborna prevara nad Hrvatima koju im je pomogao instaurirati Herr Wolfgang Petritsch. ka Prva i osnovna podvala... Koristenje krscanske religije kao vektora sirenja s-h nacionaliteta. Izvinite jevreji, nismo vas prepoznali.

/ Najnovije