Od 10 do 11 sati / U petak štrajk upozorenja Sindikata Međunarodnog aerodroma Mostar

19. 04. 2018. u 10:56:00 Fena

Shares: 0

Sindikat Međunarodnog aerodroma Mostar najavio je jednosatni štrajk upozorenja koji će se održati u petak, 20. aprila, od 10 do 11 sati.

Iz spomenutog sindikata saopćeno je kako su se na štrajk upozorenja odlučili zbog nepoštovanje odredbi Zakona o radu, odnosno neplaćanja noćnog rada, rada vikendom i praznicima te prekovremenog rada.

Sindikalisti, također, navode kako rukovodstvo Aerodroma odbija otvoriti pregovore o novom kolektivnom ugovoru te krši prava iz radnog odnosa koja se tiču radnog vremena, platnih lista i visine satnice.

Sindikat Međunarodnog aerodroma Mostar traži vraćanje dijela plaće, donošenje i usvajanje sistematizacije radnih mjesta, početak pregovora o kolektivnom ugovoru i potpisivanje istog, plaćanje vremena pripravnosti te da se naknade ne isplaćuju u gotovini.

"Ukoliko se naši zahtjevi ne ispune bit ćemo primorani stupiti u generalni štrajk do ispunjenja zahtjeva", poručili su iz Sindikata Međunarodnog aerodroma Mostar.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA