U petak će srednjoškolci diljem BIH stjecati prva radna iskustva

Radiosarajevo.ba
U petak će srednjoškolci diljem BIH stjecati prva radna iskustva
Anadolija / Ilustracija
U petak, 21. oktobra tekuće godine, Asocijacija srednjoškolaca u Bosni i Hercegovini održat će prvi Socijalni dan, u kojem će svoje školske klupe zamijeniti radnim mjestima. Projekt je to bh. srednjoškolaca kojim će oni steći prva radna iskustva.

Implementaciji projekta Socijalni dan, koji provode mnoge organizacije širom Europe, posebno u Danskoj, Njemačkoj, Italiji i Srbiji, ove godine bh. javnost moći će posvjedočiti u čak deset gradova naše države, među kojima je svakako i Sarajevo.

Najavljujući provedbu ovog projekta srednjoškolci su poručili kako je Socijalni dan najznačajniji projekt srednjoškolaca, u okviru kojeg će, u partnerstvu s lokalnim poslodavcima, steći prva radna iskustva, a sve s ciljem ukazivanja na vrijednosti praktičnog učenja i stvaranje zdravije lokalne zajednice saradnjom između poslodavaca i srednjoškolaca. Samim projektom bi i srednjoškolci trebali biti motivirani da svojim radom doprinesu poboljšanju sopstvene lokalne zajednice, a poslodavci bi trebali prepoznati značaj investiranja u mlade naraštaje.

Po uzoru na sve druge grupacije koje slične projekte provode u drugim zemljama i bh. srednjoškolci će novac zarađen tokom Socijalnog dana donirati u svrhu provedbe projekata za mlade na prostoru Bosne i Hercegovine, kako bi utjecali na stvaranje dobre i pozitivne atmosfere u našoj državi kada je riječ o mladim ljudima.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije