U Parlamentarnoj skupštini BiH završen 105. Rose Roth seminar Parlamentarne skupštine NATO-a

0
FENA
U Parlamentarnoj skupštini BiH završen 105. Rose Roth seminar Parlamentarne skupštine NATO-a
Foto: A.K./Radiosarajevo.ba / Rose Roth seminar

U Parlamentarnoj skupštini Bosne i Hercegovine (PSBiH) danas je okončan 105. Rose Roth seminar Parlamentarne skupštine NATO-a.

Seminar je završen raspravom o izazovima klimatskih promjena i otpornosti država regije zapadni Balkan na utjecaj klimatskih promjena, te razmjenom iskustava o ulozi parlamenata u upravljanju kibernetičkom sigurnošću.

Tokom trodnevnog zasjedanja seminara, kojeg je PSNATO-a organizirala uz podršku Švicarskog federalnog ministarstva za odbranu, civilnu zaštitu i sigurnosnu politiku i Ženevskog centra za upravljanje sektorom sigurnosti, više od 100 parlamentaraca iz država članica NATO-a, partnerskih zemalja iz regije, te predstavnika međunarodnih vojnih i civilnih organizacija, eksperata i predstavnika civilnog sektora raspravljalo je, u više sesija i panela, o političkoj i sigurnosnoj situaciji u Bosni i Hercegovini i regiju zapadnog Balkana u kontekstu evropskih i euroatlantskih integracija naše zemlje.

Niko ne može da vjeruje kakvu je lopticu stigao Damir Džumhur: Svi se oduševili ovim potezom

Niko ne može da vjeruje kakvu je lopticu stigao Damir Džumhur: Svi se oduševili ovim potezom

U završnom obraćanju učesnicima Rose – Roth seminara, predsjedavajući Doma naroda PSBiH i predsjedavajući Delegacije PSBiH u PSNATO-a Kemal Ademović zahvalio se svim učesnicima seminara na iskrenim i otvorenim diskusijama, te izrazio uvjerenje da će Bosna i Hercegovina uskoro postati članica NATO saveza, što će je, kako je naglasio, učiniti stabilnijom i sigurnijom državom za sve njene građane, saopćeno je iz Sektora za odnose s javnošću PSBiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije