U ovim ulicama će danas biti obustavljen saobraćaj

Fena
U ovim ulicama će danas biti obustavljen saobraćaj
Pixabay / Ilustracija
U Bosni i Hercegovini je pretežno mokar ili vlažan kolovoz, pojačan promet vozila u blizini većih gradskih centara.

Na pojedinim dionicama u kotlinama i uz riječne tokove moguća je smanjena vidljivost zbog magle.

Povećana je opasnost od odrona na dionicama koje vode kroz usjeke, pa se apeluje na vozače da na svim putnim pravcima voze maksimalno oprezno. Na mjestima gdje se izvode radovi postavljena je privremena saobraćajna signalizacija čije poštivanje je obavezno.

Na autoputu A-1 nema vanrednih ograničenja, dok je na autoputu Banja Luka-Bosanska Gradiška, zbog izgradnje vijadukta, za saobraćaj zatvorena petlja Mahovljani. Vozačima se preporučuje korištenje petlje Aleksandrovac ili magistralnog puta M-16.

Na magistralnom putu M-5 Sarajevo tranzit zbog klizišta i dalje je na snazi zabrana za teretna vozila preko 3,5 tone najveće dopuštene mase i autobuse. Ostala vozila saobraćaju naizmjenično-jednom trakom, uz povremene obustave saobraćaja do 30 minuta.

Do kraćih zastoja dolazi i na ostalim dionicama gdje se izvode sanacioni radovi, a izdvajaju se putni pravci: Šićki Brod-Srebrenik, Gračanica-Lukavac, Priboj-Simin Han, Banja Luka-Čelinac i Ključ-Sanski Most.

Prema informacijama Granične policije Bosne i Hercegovine na graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja.

IZMJENE U REŽIMU SAOBRAĆAJA

AUTOPUT
Banja Luka-Bosanska Gradiška, zbog izgradnje vijadukta Mahovljani, za saobraćaj je zatvorena petlja Mahovljani. Vozačima se preporučuje korištenje petlje Aleksandrovac ili magistralnog puta M-16 u ovisnosti od pravca kretanja.

MAGISTRALNI PUTEVI: 
M-1.8
Šićki Brod-Srebrenik, zbog radova u mjestu Mihatovići, saobraća se jednom trakom, uz postavljenu svjetlosnu signalizaciju.
M-4
Priboj-Simin Han, zbog sanacije klizišta saobraća se naizmjenično, uz postavljenu svjetlosnu signalizaciju.
Tuzla-Šićki Brod, u naselju Drežnik, u toku je sanacija kolovoza saobraća se obilaznicom u neposrednoj blizini mjesta izvođenja radova.
Banja Luka (Rebrovac)-Čelinac, zbog sanacije klizišta saobraća se naizmjenično, uz postavljenu svjetlosnu signalizaciju.
Gračanica-Lukavac (raskršće Devetak), zbog sanacionih radova, saobraća se naizmjenično jednom trakom.
M-4.2
Velika Kladuša, zbog izgradnje kanalizacijskog kolektora na snazi je obustava saobraćaja u ulici Ive Marinkovića (od ulice Hamdije Pozderca do ulice Maršala Tita) i u ulici Zuhdije Žalića (od ulice Maršala Tita do mosta na Grabarskoj rijeci). Za vrijeme obustave, saobraćaj se preusmjerava na regionalni put R-401 i na lokalne puteve.
M-5
Tranzit kroz Sarajevo, zbog pomjeranja terena obustavljen je saobraćaj za teretna vozila preko 3,5 tone najveće dopuštene mase i autobuse.
Trg Maršala Tita u Bihaću, zbog izgradnje poslovnog objekta saobraća se jednom trakom.
M-6.1
Livno (na spoju sa M-16) zbog izgradnje kružnog toka saobraćaj se odvija usporeno uz povremene obustave i preusmjeravanja na alternativne pravce.
M-15
Kamičak-Ključ, zbog radova na sanaciji škarpe iznad i ispod nivele ceste saobraćaj se odvija naizmjenično, jednom trakom.
M-16
Jajce- Crna Rijeka (lokalitet Lučina), zbog klizišta, saobraćaj se odvija usporeno, jednom trakom.
M-17
Doboj-Šešlije (dionica Johovac-Rudanka), u toku je izgradnja priključaka magistralnog puta na budući autoput, pa je saobraćaj regulisan privremeno postavljenom signalizacijom, čije je poštivanje obavezno.
M-18
Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje, zabranjen je saobraćaj za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.
Kladanj (most preko rijeke Drinjače), zbog radova na mostu saobraća se jednom trakom uz postavljenu svjetlosnu signalizaciju.

REGIONALNI PUTEVI:
R-435 Nevesinje-Berkovići - u toku su radovi na rekonstrukciji i modernizaciji ove dionice, zbog čega se saobraćaj odvija naizmjenično, jednom trakom.
R-454a Bratunac-Drinjača - zbog aktiviranog klizišta na snazi je zabrana saobraćaja za teretna motorna vozila preko 3,5 tone ukupne mase i autobuse preko 5 tona.
R-474 Prnjavor-Doboj (Gornja Vijaka2-Razboj u mjestu Dragalovci) - zbog radova na izgradnji saobraćajnice i mosta preko rijeke Ukrine, na snazi su povremene potpune obustave saobraćaja u trajanju do 45 minuta.

KANTON SARAJEVO:
Zbog održavanja manifestacije “Vogošćanski dani”, do 24. juna, saobraćaj se petkom, subotom i nedjeljom od 17 do 24 sata, obustavlja u ulici Jošanička (od skretanja za OŠ “Mirsad Prnjavorac do raskrsnice s ulicom Omladinska), kao i na raskrsnici ulica Akifa ef. Biserovića i Jošanička.
Zbog radova na izgradnji kružne raskrsnice na dijelu ulica Ante Babića i Ive Andrića (spoj “X” transferzale i novoizgrađene “A” transferzale), obustavljen je saobraćaj u dijelu ulice Ive Andrića (od raskrsnice s ulicom Olimpijska do raskrsnice s ulicom Ante Babića).
Zbog izvođenja radova na izgradnji priključne saobraćajnice iz naselja Otes do 15. juna saobraćaj se odvija usporeno na Zapadnom prilazu gradu (dionica Blažuj-Ilidža).
Zbog radova na rekonstrukciji od 08 do 15 sati obustavljen je saobraćaj u ulici dr. Mustafe Pintola (od raskrsnice za Dom zdravlja na Ilidži do raskrsnice s ulicom Mala aleja, u dužini od cca 200 m). Alternativni pravac je Mustafe Pintola-Butmirska cesta-Rustempašina-Mustafe Pintola i obratno.
Zbog izvođenja sanacionih radova, usporeno se saobraća u ulicama: Odobašina, Crni Vrh, Josipa Štadlera, Grbavička, Džemala Bijedića, Jarčedoli i Branilaca Hotonja
Zbog izvođenja radova na izgradnji kolektora usporeno se saobraća na lokalnom putu Ljubovčići-Jeleč-Pazarić (od 08 do 17 sati).

TUZLA
Zbog izvođenja radova, do 4. jula obustavljen je saobraćaj u dijelu ulice Aleja A. Izetbegovića (od raskrsnice sa ulicom M. Tita do raskrsnice sa ulicom ZAVNOBIH-a).

LJUBUŠKI
Zbog održavanja proslave uočnice i blagdana svetog Ante u župi Humac,općina Ljubuški, saobraćaj je do 14. juna do 02 sata, obustavljen od križanja ulica fra Rude Mikulića i Josipa Bana Jelačića do Trga svetog Ante i samostana na Humcu, od križanja ulica fra Rude Mikulića i Sestara milosrdnica do Trga svetog Ante i samostana na Humcu, kao i od križanja ulica fra Ljudevita Rupčića i Josipa Bana Jelačića do Trga svetog Ante i samostana na Humcu.
Apeluje se na vozače teretnih motornih vozila da u navedenom periodu ne koriste magistralnu cestu M-17.4 od kružnog toka ulicom Josipa Bana Jelačića-Jadranskom cestom prema Teskeri i graničnim prelazima Bijača i Crveni Grm i obrnuto, već da koriste alternativne pravce: M-6 Vitinska ulica-Radišići-Proboj-Vitina i R-423 Veljaci-Grab-Vašarovići-Teskera, saopćeno je iz IC BIHAMK-a

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije