Panzeri pobjedom otvorili Evropsko prvenstvo

Radiosarajevo.ba
Panzeri pobjedom otvorili Evropsko prvenstvo
Fudbalska reprezentacija Njemačke večeras je na stadionu Lillea u prvom kolu Evropskog prvenstva odmjerila snage s reprezentacijom Ukrajine. Slavila je Njemačka rezultatom 2:0.

Prvu priliku na susretu imala je Njemačka. Pokušao je Julian Draxler, ali nije bio precizan. Već u narednom napadu opasnost na drugoj strani. Šutirao je Konopljanka, ali je Manuel Neuer fantastično intervenisao. U 12. minuti susreta velika gužva u šesnaestercu Ukrajine, ali se Hector ne snalazi najbolje.

Njemačka do vodstva dolazi u 19. minuti susreta. Toni Kroos je centrirao, a najspretniji u šesnaestercu Ukrajine bio je Shkodran Mustafi, koji šalje loptu iza leđa nemoćnog Pjatova. Ukrajina je mogla do izjednačenja u 27. minuti susreta preko Kačeridija, ali je odlično intervenisao Manuel Neuer. Ukrajinci su zaprijetili u 31. minuti susreta. Šutirao je Ševčuk, ali njegov udarac odlazi preko prečke gola Njemačke.

Fantastičnu priliku da dođe do izjednačenja Ukrajina je imala u 37. minuti susreta. Nakon gužve u šesnaestercu lopta dolazi do Konopljanke koji šutira prema golu, a Jerome Boateng spašava Nijemce u posljednjem trenutku. Dvije minute kasnije Ukrajina je došla do gola, nakon nove gužve u šesnaestercu, ali je pogodak Yarmolenka poništen zbog ofsajda.

Prvu priliku u nastavku susreta imali su Nijemci. Šutirao je u 48. minuti, iskosa s lijeve strane Julian Draxler, ali je Pjatov siguran. U 58. minuti susreta velika gužva u šesnaestercu Njemačke, ali se fudbaleri Ukrajine ne snalaze i rezultat ostaje isti. Sami Khedira je odlično šutirao u 61. minuti susreta, ali je Pjatov opet na mjestu.

Njemačka prijeti u 68. minuti. Centrirao je Howedes, Draxler šutirao, ali samo preko prečke gola Pjatova. Muller je šutirao u 76. minuti, ali je opet na visini zadatka golman Ukrajine. Andre Schurrle je zaprijetio u 82. minuti, ali ovaj put lopta odlazi pored stative gola Ukrajine. U finišu susreta Pjatov je prvo odlično intervenisao, a onda poslao loptu pred gol Njemačke, gdje je Mustafi nakon nesporazuma s Neuerom, umalo postigao autogol. U samom finišu susreta novi gol Nijemaca, a konačnih 2:0 nakon kontre, postavio je Bastian Schweinsteiger. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije