U opsežnoj akciji u Zenici 14 osoba uhapšeno, za dvije se još traga

Radiosarajevo.ba
U opsežnoj akciji u Zenici 14 osoba uhapšeno, za dvije se još traga
Foto: MUP ZDK / Hapšenje u Zenici

Policija Zeničko-dobojskog kantona uhapsila je 14 osoba zbog krivičnih djela u vezi sa drogom, u akciji koja je jutros sprovedena na 21 lokaciji na području Zenice, javlja Srna

Glasnogovornica kantonalnog MUP-a Aldina Alić potvrdila je da je u akciji kodnog naziva "Mreža tri" uhapšeno 14 osoba, te da se za dvije osobe još traga.

Riječ je o akciji MUP-a, usmjerenoj na otkrivanje i procesuiranje lica osumnjičenih za izvršenje krivičnih djela neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija.

Velika policijska akcija u Zenici, pretresi na više od 20 lokacija

Policijski timovi Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona započeli su rano jutros pretrese na dvadeset i jednoj lokaciji na području Zenice. Radi se o opsežnoj policijskoj akciji kodnog naziva "Mreža III", koju sprovodi Uprava policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona i koja je usmjerena na otkrivanje i procesuiranje osoba koje se sumnjiče za izvršenje krivičnih djela "Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga" i "Nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija".

Ova akcija predstavlja nastavak operativnih akcija "Mreža jedan" i "Mreža dva", koje su sprovedene 2016. i 2017. godine.

U tim akcijama izvršeno je desetine pretresa, veći broj osumnjičenih osoba je uhapšen, a pronađene su i oduzete znatne količine opojnih sredstava, nelegalnog oružja, novca i drugih predmeta koji potiču iz krivičnih djela koja su počinila lica koja su bila meta operativnih akcija.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije