U općini Vlasenica pronađen posmrtni ostatak jedne osobe

Fena
U općini Vlasenica pronađen posmrtni ostatak jedne osobe
Arhiv / Ilustracija
Na lokalitetu mjesta Durakovići, na području općine Vlasenica, završen je proces ekshumacije i pronađen je posmrtni ostatak, kost, za koju se pretpostavlja da pripada žrtvi iz proteklog rata.

Posmrtni ostatak je transportovan u prostorije JKP „Komemorativni centar“ Tuzla, gdje će biti obavljena identifikacija metodom DNK analize i utvrđivat će se identitet žrtve, čiji je posmrtni ostatak pronađen.

Na terenu je istražilac Posebnog odjela za ratne zločine Tužilaštva BiH, pod nadzorom postupajućeg tužioca, direktno nadgledao i vršio koordinaciju procesa ekshumacije.

U procesu ekshumacije su sudjelovali službenici Instituta za nestale osobe BiH, ljekar specijalista sudske medicine, kao i policijski službenici PS Vlasenica.

Uposlenici Tužilaštva BiH gotovo svakodnevno učestvuju u traženju posmrtnih ostataka i ekshumacijama žrtava ratnih zločina širom BiH, saopćeno je iz Tužilaštva BiH. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije