U novembru bilo 356 poziva na liniji "Krimolovci"

Radiosarajevo.ba
U novembru bilo 356 poziva na liniji "Krimolovci"

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) u novembru su registrirali 356 poziva na telefonskoj liniji "Krimolovci".

Od tog broja, 11 poziva je bilo s korisnim informacijama o počinjenim ili planiranim krivičnim djelima i počiniocima, na osnovu kojih je sačinjeno isto toliko kriminalističko-obavještajnih izvještaja.

"Također, putem elektronskog obrasca za prijavu krivičnog djela zaprimljene su 83 prijave, od kojih je 21 sa korisnim informacijama, na osnovu kojih je sačinjeno isto toliko kriminalističko-obavještajnih izvještaja", saopćeno je iz SIPA-e.

Najveći broj informacija odnosio se na krivična djela u vezi s opojnim drogama, oružjem, trgovinom ljudima, privrednim kriminalom, zloupotrebom službenog položaja.

"Od ukupnog broja zaprimljenih informacija putem "Krimolovaca" i elektronskog obrasca, 32 su proslijeđene na daljnje postupanje nadležnim policijskim organima u Bosni i Hercegovini, a po osam je postupala i SIPA. U novembru je  primljeno 10 povratnih informacija od nadležnih policijskih i drugih organa koje su u vezi s ranije dostavljenim informacijama", navode iz SIPA-e.

Policijski službenici SIPA-e dali su 42 savjeta građanima koji su ih kontaktirali putem anonimnog i besplatnog telefonskog broja "Krimolovci" - 080 020 505, saopćeno je iz te institucije.

U oktobru je, podsjetimo, zabilježeno 386 poziva putem telefonske linije "Krimolovci".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije