U New Delhiju sastali se Elmedin Konaković i Peteer Szijarto

6
Fena
U New Delhiju sastali se Elmedin Konaković i Peteer Szijarto
Foto: Dž.K./Radiosarajevo / Elmedin Konaković

Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Elmedin Konaković sudjeluje u radu indijske konferencije o geopolitici i geoekonomiji Raisina Dialogue u New Delhiju, posvećenoj rješavanju najizazovnijih pitanja sa kojima se suočava globalna zajednica.  

Na marginama Konferencije ministar Konaković susreo se danas, prvog dana Konferencije, sa šefom mađarske diplomatije, ministrom vanjskih poslova i trgovine Peterom Szijartom.

Ministri su razgovarali o aktuelnoj političkoj situaciji u Bosni i Hercegovini i napretku koji je posljednjih sedmica ostvaren na putu prema otvaranju pristupnih pregovora.

Benjamina Karić: Bitkom za Predsjedništvo RBiH i cijelo Sarajevo, dbranjena je naša domovina

Benjamina Karić: Bitkom za Predsjedništvo RBiH i cijelo Sarajevo, dbranjena je naša domovina

Ministar Konaković još je jednom naglasio značaj nadolazećeg sastanka Europskog vijeća u martu ove godine sa nadom da će ta odluka biti pozitivna i pokretačka za Bosnu i Hercegovinu i region.

On je istaknuo zahvalnost Mađarskoj na implementaciji Programa obrazovne i kulturne saradnje Stipendium Hungaricum i pozdravio potpisivanje Memoranduma o razumijevanju (MoU) za period od 2023. do 2025. godine, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću MVP-a BiH. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (6)

/ Povezano

/ Najnovije