U Neumu jutros čak 17 stepeni, objavljena prognoza do petka

Radiosarajevo.ba
U Neumu jutros čak 17 stepeni, objavljena prognoza do petka
Arhiv / Neum

U Bosni i Hercegovini jutros je malo do umjereno oblačno vrijeme. Po kotlinama i uz riječne tokove bilo je magle i niskih oblaka.

Temperature zraka u 7 sati: Sanski Most 1 stepen, Banja Luka i Zenica 2, Bijeljina, Doboj, Tuzla i Zvornik 3, Ivan-sedlo, Sarajevo, Stolac i Trebinje 9, Drvar, Jajce i Mostar 10, Bugojno, Gradačac i Livno 11, Široki Brijeg 13, Grude 14, Bihać 16 i Neum 17.

U Hercegovini i zapadnim područjima Bosne danas se očekuje umjereno, a ponegdje i pretežno oblačno vrijeme. U ostatku BiH bit će uglavnom sunčano. U jutarnjim satima po kotlinama Bosne sa maglom i niskim oblacima. Vjetar će biti slab do umjeren južni. Najviša dnevna temperatura od 13 do 20 stepeni.

U Sarajevu danas će preovladavati sunčano vrijeme. U jutarnjim satim u nižim dijelovima grada bit će s maglom i niskim oblacima. Najviša dnevna temperatura oko 13 stepeni.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA Stabilne vremenske prilike, uz neuobičajeno visoke temperature za ovaj dio godine, ugodno će djelovati na većinu populacije. Tegobe kod hroničnih bolesnika i meteoropata trebale bi se djelimično umanjiti. U jutarnjim i večernjim satima neophodno je posvetiti pažnju prikladnom odijevanju, obzirom da će biti hladnije u odnosu na ostatak dana.

Objavljena je prognoza i za naredna tri dana: 

U srijedu, 18. decembra, očekuje se umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Jutarnja temperatura od 3 do 9, na jugu od 9 do 13, a najviša dnevna od 11 do 17 stepena.

U četvrtak, 19. decembra, pretežno oblačno vrijeme sa kišom u Hercegovini i zapadnim područjima Bosne. Jutarnja temperatura od 4 do 10, na jugu od 8 do 13, a najviša dnevna od 10 do 16 stepena.

U petak, 20. decembra, umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim i večernjim satima kiša je moguća u Hercegovini i zapadnim područjima Bosne. Jutarnja temperatura od 2 do 8, na jugu od 7 do 12, a najviša dnevna od 9 do 16 stepena, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije