U Neumu jutros 29 stepeni: Meteorolozi za danas najavili nevrijeme - kiša, grmljavina, grad...

1
Radiosarajevo.ba
U Neumu jutros 29 stepeni: Meteorolozi za danas najavili nevrijeme - kiša, grmljavina, grad...
Radiosarajevo.ba / Kiša obradovala Sarajlije

Jutros je u Bosni i Hercegovini bilo sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost.

Na snazi danas je žuto upozorenje, ali zbog očekivanog grmljavinskog nevremena.

Temperature zraka u 8 sati: Bjelašnica 11 stepeni, Ivan-sedlo 16, Sokolac 17, Bugojno i Sanski Most 18, Bihać, Livno, Prijedor, Sarajevo i Srebrenica 19, Banja Luka, Doboj, Tuzla, Zenica i Zvornik 20, Bijeljina, Gradačac i Široki Brijeg 22, Grude 24, Mostar 28, Neum 29 stepeni. Atmosferski tlak je u Sarajevu iznosio 942 milibara, u normali je i sporo raste.

U autobusu u Njemačkoj u kojem su poginule četiri osobe bio i Bosanac

U autobusu u Njemačkoj u kojem su poginule četiri osobe bio i Bosanac

Bioprognoza: Biometeorološka prognoza i dalje je dosta nepovoljna. Mada će, usljed povećane naoblake i mjestimičnog osvježenja u vidu kiše, temperature malo opasti, opšta slika neće se značajnije promijeniti. Visoke vrijednosti relativne vlage i pojačan osjet sparine, postepeno sa odmicanjem dana, uzrokovaće poteškoće hroničnim bolesnicima, stoga je preporučljivo i dalje se ponašati u skladu sa preporukama savjetodavnih službi, vezano za aktuelni toplotni val.

Danas u Bosni i Hercegovini umjereno oblačno vrijeme. Tokom dana, sa kišom i povremenim pljuskovima, lokalno je moguća i pojava grada. Manje oblaka i više sunčanih perioda se očekuje se na jugu i na istoku zemlje. Vjetar slab do umjeren sjeveroistočnog smjera. Najviše dnevna temperatura od 27 do 33, na jugu i u sjevernim područjima Bosne do 37 stepeni. U Sarajevu umjereno oblačno vrijeme sa sunčanim periodima. Sredinom dana očekuje se kiša, a moguće su i kraće lokalne nepogode. Najviša dnevna temperatura oko 32 stepena.

Konačno! Meteorolozi najavili promjenu vremena - evo kad dolazi naoblačenje

Konačno! Meteorolozi najavili promjenu vremena - evo kad dolazi naoblačenje

Četvrtak: Umjereno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima, ponegdje na jugu i sa slabom kišom. Tokom dana razvojem oblačnosti, u centralnim i istočnim područjima sa kišom ili karatkotrajnim pljuskom, lokalno je moguća i pojava grada. Jutarnje temperature od 16 do 21, na jugu do 25, a najviše dnevne temperature od 29 do 36 stepeni. 

Petak: Malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. Razvojem oblačnosti, ponegdje u Bosni, moguć je i kratkotrajni pljusak, lokalno je moguća i pojava grada. Jutarnje temperature od 17 do 22, na jugu do 26, a najviše dnevne temperature od 30 do 36 stepeni. 

Subota: Umjereno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima, ponegdje sa slabom kišom. Tokom dana, nestabilno vrijeme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Lokalno je moguća i pojava grada. Jutarnje temperature od 17 do 22, na jugu do 26, a najviše dnevne temperature od 31 do 37 stepeni, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije