U Neumu jutros 16, na Bjelašnici pet stepeni: Kakvo nas vrijeme očekuje do petka

0
Radiosarajevo.ba
U Neumu jutros 16, na Bjelašnici pet stepeni: Kakvo nas vrijeme očekuje do petka
Foto: A.K./Radiosarajevo.ba / Jesen u Sarajevu

Jutros je u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno. Slaba kiša pada na istoku i sjeveroistoku Bosne.

Temperature zraka izmjerene u 07:00 sati (°C): Bjelašnica 5; Gradačac i Sokolac 7; Ivan-sedlo i Zenica 9; Banja Luka i Tuzla 10; Doboj, Livno, Sarajevo i Trebinje 11; Bihać, Grude, Mostar i Sanski Most 12; Bugojno i Drvar 13; Jajce 15; Neum 16°C. Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 926hPa, za 18hPa je manji od normalnog i raste.

Bioprognoza: Biometeorološke prilike biće lošije u prijepodnevnim satima, potom će se, sa prestankom padavina, opšta slika djelimično popraviti. Moguće su meteopatske reakcije u vidu promjene raspoloženja, nesanice, reumatskih bolova. Povremeno jače južno strujanje, većim dijelom dana praviće probleme osjetljivim osobama. Preporučljivo je umanjiti aktivnosti.

Zemljotres uzdrmao Bosnu i Hercegovinu: 'Probudilo me...'

Zemljotres uzdrmao Bosnu i Hercegovinu: 'Probudilo me...'

Danas prije podne pretežno oblačno sa prolaznom kišom u jutarnjim satima. U drugoj polovini dana djelomično smanjenje oblačnosti, a slaba kiša je moguća na području Krajine i sjevera Bosne. Vjetar umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera. Sredinom dana u Bosni su povremeno mogući i jači udari vjetra. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 15 i 20°C.

U Sarajevu pretežno oblačno prije podne. Smanjenje oblačnosti od sredine dana. Najviša dnevna temperatura zraka oko 18°C.

U srijedu, 3. novembra 2021., Novo naoblačenje koje će usloviti jaču kišu uglavnom na području Hercegovine i jugozapada Bosne. U većem dijelu Bosne lokalno slabija kiša. Vjetar umjerene jačine južnog smjera. Dalje jačanje juga u noći na četvrtak. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 5 i 10°C, na jugu zemlje do 13°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 14 i 20°C.

U četvrtak, 4. novembra 2021. Prognozira se oblačno vrijeme sa kišom i pljuskovima. Očekuje se jako jugo, sa olujnim udarima. Slabljenje vjetra u poslijepodnevnim satima. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 11 i 16°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 17 i 23°C.

U petak, 5. novembar 2021. Oblačno sa slabom kišom. Vjetar slab, prije podne južnog smjera. U drugom dijelu dana vjetar mijenja smjer na sjever. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 8 i 13°C, na jugu zemlje do 16°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 10 i 16°C, na jugu zemlje do 21°C.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije