U Neumu i Sarajevu danas ista temperatura: Kakvo će vrijeme biti do srijede

Radiosarajevo.ba
U Neumu i Sarajevu danas ista temperatura: Kakvo će vrijeme biti do srijede
Foto: Nedim Grabovica / Radiosarajevo.ba / Jesen u Sarajevu

Danas je u Bosni i Hercegovini bilo umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Po kotlinama i uz riječne tokove bilo je magle ili niskih oblaka.

Temperature zraka u 13 sati: Bjelašnica 11 stepeni, Bihać 14, Prijedor 15, Sanski Most 16, Banja Luka, Bugojno, Doboj, Gradačac i Livno 17, Ivan Sedlo 19, Široki Brijeg i Sokolac 20, Brčko, Grude, Mostar, Neum i Sarajevo 21, Bijeljina, Srebrenica i Zvornik 22, Tuzla 23, Trebinje 24 stepena.

Sutra se u Bosni očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Nešto više oblačnosti se očekuje u jutarnjim satima i prije podne. Po kotlinama i uz riječne tokove moguća je magla ili niska oblačnost. Tokom dana, postepeno smanjenje oblačnosti u centralnim, istočnim i zapadnim područjima. U Hercegovini malo do umjereno oblačno i sunčano. Vjetar u Bosni slab istočnog i sjeveroistočnog smjera, a u Hercegovini jugoistočni. Jutarnja temperatura od 7 do 12, na jugu od 13 do 16, a najviša dnevna temperatura od 15 do 21, na jugu do 23 stepena. U Sarajevu umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana, postupno smanjenje oblačnosti. Jutarnja temperatura oko 7, a najviša dnevna oko 21 stepen.

Ponedjeljak: Pretežno oblačno vrijeme. Poslije podne slaba kiša se očekuje u Hercegovini, zapadnim, jugozapadnim i ponegdje u centralnim područjima Bosne. Jutarnja temperatura od 8 do 13, na jugu od 13 do 16, a najviša dnevna od 14 do 20, na jugu do 22 stepena.

Utorak: U većem dijelu naše zemlje pretežno sunčano vrijeme. Prije podne u Bosni po kotlinama i uz riječne tokove moguća je magla i niska oblačnost. Jutarnja temperatura od 7 do 13, na jugu do 16, a najviša dnevna od 15 do 21, na jugu do 23 stepena.

Srijeda: Sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Po kotlinama i uz riječne tokove moguća je magla ili niska oblačnost. Jutarnja temperatura od 6 do 12, na jugu do 13 do 16, a najviša dnevna od 15 do 21, na jugu do 23 stepena, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije