U Mostaru zabilježene prve neregularnosti, intervenisala policija

3
I. S.
U Mostaru zabilježene prve neregularnosti, intervenisala policija
Foto: Arhiv / Policija, Mostar

U Mostaru su zabilježene prve izborne neregularnosti već nekoliko sati nakon otvaranja biračkih mjesta.

Naime, kako je za Radiosarajevo.ba rekla predsjednica izbornog štaba Platforme za progres, Lana Bečiragić, došlo je do neregularnosti na biračkom mjestu Zalik.

"Ljudi, koji nisu akreditovani od Gradske izborne komisije (GIK), provjeravali su ljude ispred biračkog mjesta gdje trebaju glasati, kako i šta. Dakle, ljudi čiji to nije posao", rekla je Bečiragić.

Kako je navela, policija se nalazi ispred ovog biračkog mjesta.

To nije bila jedina neregularnost ovog jutra, te je prijavljena još jedna u Građevinskoj školi.

"Imamo rješenje da je naša članica biračkog odbora Lejla uredno imenovana. Međutim, jučer je dobila poruku od predsjednice biračkog odbora na Viber da ne dođe i da se imenuje druga zamjena, koja nije na listi predloženih zamjenskih članova. Došli smo jutros, ona se jutros pojavila na ovom glasačkom mjestu i onemogućen joj je pristup biračkom mjestu. To je predsjednica uredno unijela u zapisnik. Koordinator ispred Gradske izborne komisije je rekao da nas ignoriše i da ide zamjena, iako on nije akreditovan. Rješenjem nije imenovan za člana biračkog mjesta“, navela je Bečiragić.

Pojašnjava da su odmah prijavili sve Centralnoj izbornoj komisiji i GIK-u.

"Bili smo u GIK-u, rekli su da su stvari 'takve kakve jesu', možete predložiti prigovor, što već jesmo, rekli su da će odgovoriti po službenoj dužnosti, te da misle da nije prekršaj“, zaključila je Bečiragić za Radiosarajevo.ba.

Pogledajte video sa biračkog mjesta Zalik i šta se danas događalo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije