U Mostaru srušena Villa Nardelli iz 1931. godine, ostale samo ruševine: Podnesena krivična prijava

/ Komentari (4)

Povratak na članak
Objavite komentar kao gost ili se prijavite.

NAPOMENA: Komentari su isključivo lični stavovi autora. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i pisanja komentara koji podstiču na mržnju. Strogo zabranjen bilo kakav govor mržnje na portalu radiosarajevo.ba, zbog kojeg možete biti krivično procesuirani. Radiosarajevo.ba ima pravo i obavezu da na zahtjev zvaničnih organa dostavi podatke o korisniku čiji komentari sadrže govor mržnje, kao i da korisniku trajno blokira pristup. Obaviještavamo vas da svaki čitatelj dobrovoljno pristupa čitanju i kreiranju komentara i prihvata mogućnost da neki komentari mogu sadržavati narativ koji je u suprotnosti sa vjerskim, nacionalnim, moralnim i drugim načelima. Radiosarajevo.ba ima pravo da obriše sporne ili prijavljene komentare bez najave i objašnjenja. Radiosarajevo.ba koristi automatski sistem prepoznavanja i uklanjanja govora mržnje i drugih neprimjerenih sadržaja u komentarima.

VELEIZDAJNICI BOSNE I ZAVNOBIH-a

Tako se ovdje rušilo i ruši sve vrijedno. Zapušta, prepušta zubu vremena i interesu privatnog kapitala i desničarskog revizionizma. Ili se vandalizira i omogućuje, danas vladajućim potomcima kvislinga, da rušenjem falsifikuju i ponište prošlost, obesmisle sadašnjost, onemoguće budućnost. U Mostaru, doslovni i metaforički primjeri toga su Bogdanovićevo Partizansko groblje i rodna kuća Predraga Matvejevića.

REPUBLIKA BOSNA I HERCEGOVINA

"Ogorčenje većeg broja javnosti"? Ova prosto nemoguća rečenica, nažalost, govori, na mnogo nivoa o našoj stvarnosti. Ali, ako ništa, u Mostaru su se, makar formalno, oslobodili ulica ujkana. Sarajevo nije, a kad će, ne zna se. A ono što se samoprozvalo Istočnim Sarajevom, prsi se ulicama ravnogoraca prve i najnovije generacije. Ma mrakovi Srednjeg vijeka su festival svjetlosti za naše tamne vilajete!

Bosnjooci bi samo neke rusevine da cuvaju, ee...

De ba, pogledajte staru cirinu stanicu na Ilidzi, KAKO VAS NIJE STIIID??? Ono treba srusit ne danas, nego juce, sluzi kao WC svakome ko prolazi tuda, a natuzi ga.... Tako ce biti i ta vila Nardelli, smece, cestitke gradonacelniku na odlucnosti.

Protiv sam naziva po ust**sha*a i chet***ma, ali!

>>"Ogorčenje većeg broja javnosti"? Ova prosto nemoguća rečenica, nažalost, govori, na mnogo nivoa o našoj stvarnosti...................... Protiv sam i naziva po osmanlijama i njihovim pomagacima, a preepunooo ih Sarajevo!! Imali smo Vasa Miskina i Djura Djakovica, pa ako nismo sretni sa partizanskim herojima, mozemo lijepo Aleja lipa, Aleja kestenova, Aleja neznamcega, ali nake Alije lkinafo begove i Ferhate linafo pase? De rodjo malo farbu skini sa lica, budi otvoren i iskren kao ja. Ali, ako ništa, u Mostaru su se, makar formalno, oslobodili ulica ujkana. Sarajevo nije, a kad će, ne zna se. A ono što se samoprozvalo Istočnim Sarajevom, prsi se ulicama ravnogoraca prve i najnovije generacije. Ma mrakovi Srednjeg vijeka su festival svjetlosti za naše tamne vilajete! ka REPUBLIKA BOSNA I HERCEGOVINA<<

/ Najnovije