U Mostaru jutros 15 stepeni, na Bjelašnici minusi: Opet nam dolazi snijeg?

Radiosarajevo.ba
U Mostaru jutros 15 stepeni, na Bjelašnici minusi: Opet nam dolazi snijeg?
Foto: A.K./Radiosarajevo.ba / Sarajevo

Jutros je u Bosni i Hercegovini bilo sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Po kotlinama i uz riječne tokove bilo je magle ili niskih oblaka.

Temperature zraka u 8 sati: Bjelašnica -4 stepena, Bugojno 2, Ivan Sedlo, Jajce i Prijedor 4, Sarajevo 5, Bihać, Drvar, Sanski Most i Srebrenica 6, Tuzla 7, Banja Luka i Zvornik 8, Livno 9, Široki Brijeg 10, Grude i Stolac 11, Gradačac i Trebinje 12, Neum 14, Mostar 15 stepeni. Atmosferski tlak je u Sarajevu iznosio 945 milibara, za 3 milibara je viši od normalnog i sporo raste.

Bioprognoza: Biometeorološke prilike postepeno će se popravljati, uz mjestimično, nešto duže zadržavanje naoblake. Pri tome bi zbog svježijeg vremena u unutrašnjosti, naročito u jutarnjim satima, osjetljive osobe trebale biti opreznije, posvetiti pažnju odijevanju i zaštiti od nižih temperatura. U drugom dijelu dana će posvuda otopliti i biće ugodnije. 

Danas u većem dijelu zemlje pretežno sunčano vrijeme. U jutarnjim satima u centralnim i istočnim područjima Bosne može biti magle ili niske naoblake. Vjetar u Bosni slab do umjeren sjeverni i sjeverozapadni, a u Hercegovini umjerena bura. Najviša dnevna temperatura od 17 do 24 stepena. U Sarajevu jutro umjereno do pretežno oblačno, a tokom dana malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. Najviša dnevna temperatura oko 18 stepeni.

Utorak: Pretežno sunčano vrijeme. Poslije podne porast oblačnosti, a u Hercegovini krajem dana. Sredinom dana slaba kiša se očekuje u Posavini, a tokom poslijepodneva i u večernjim satima u većem dijelu Bosne. Jutarnja temperatura od 6 do 12, na jugu do 15, a najviša dnevna od 18 do 25 stepeni.

Srijeda: Jutro i veći dio prijepodneva pretežno oblačno sa slabom kišom u Bosni. Na planinama može biti susnježice ili slabog snijega. U ostatku dana bez padavina i postupno razvedravanje. Jutarnja temperatura od 7 do 12, na jugu do 15, a najviša dnevna od 10 do 16, na jugu od 16 do 21 stepen.

Četvrtak: Pretežno sunčano vrijeme. U jutarnjim satima, u centralnim i istočnim područjima Bosne može biti i niskih oblaka. Jutarnja temperatura od 2 do 6, na jugu do 11, a najviša dnevna od 12 do 18, na jugu do 22 stepena, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije