Danas i kiša i 21 stepen: Pogledajte vremensku prognozu do 12. maja

Radiosarajevo.ba
Danas i kiša i 21 stepen: Pogledajte vremensku prognozu do 12. maja
Foto: A. K. /Radiosarajevo.ba / Vilsonovo šetalište

Jutros je u Bosni i Hercegovini oblačno. Kiša je registrovana u centralnim, sjevernim i istočnim područjima Bosne i u Hercegovini, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

Temperature zraka izmjerene u 8 sati (°C): Bjelašnica 2; Sokolac 7; Ivan Sedlo 8; Drvar, Jajce, Livno, Prijedor, Sarajevo i Zenica 12; Sanski Most, Široki Brijeg, Srebrenica i Tuzla 13; Banja Luka, Bugojno, Doboj, Grude, Mostar i Trebinje 14; Gradačac 15; Bihać, Bijeljina i Stolac 16; Neum 17°C. Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 936Pa, za 3hPa je manji od normalnog i ne mijenja se.

Bioprognoza: Mada će povećana naoblaka i nestabilne vremenske prilike uzrokovati nešto lošije raspoloženje kod većine ljudi, opšta slika će, uz svježije noći i jutra, te umjerene temperature tokom dana, biti relativno povoljna. Hronični bolesnici ne bi trebali imati jačih tegoba. Mjestimične padavine, izraženije u Hercegovini i Krajini, povremeno će kvariti ugođaj. 

Danas u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. Većinom će padati slaba kiša. Lokalno može pasti jači pljusak. Moguća je slaba grmljavina. Vjetar slab do umjerene jačine jugozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 17 i 23°C. U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme. Slaba kiša je moguća od sredine dana prema poslijepodnevnim satima. Najviša dnevna temperatura zraka oko 21°C.

U četvrtak, 30. aprila, u Bosni i Hercegovini djelomično vedro. Samo lokalno može pasti malo kiše. Vjetar slab do umjerene jačine zapadnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 7 i 12°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 17 i 23°C.

U petak, 1. maja, u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno sa slabom kišom ili lokalno sa jačim pljuskom. Poslije podne prestanak padavina. Vjetar slab do umjerene jačine zapadnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 7 i 12°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 16 i 22°C.

U subotu, 2. maja, u Bosni i Hercegovini oblačno sa kišom i pljuskovima. Prognozirana količina padavina se kreće između 10 i 25 litara po metru kvadratnom. Vjetar slab južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 5 i 10°C, na jugu zemlje do 12°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 13 i 19°C.

AccuWeather objavio je i prognozu do 12. maja, evo kakvo nas vrijeme očekuje:

Prognoza do 12. maja - undefined

Foto: AccuWeather: Prognoza do 12. maja

Prognoza do 12. maja - undefined

Foto: AccuWeather: Prognoza do 12. maja

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije