U Mostaru jutros 14 stepeni: Objavljena prognoza do utorka

Radiosarajevo.ba
U Mostaru jutros 14 stepeni: Objavljena prognoza do utorka
Foto: Dž. Kriještorac/Radiosarajevo.ba / Sarajlije pod maskama

Jutros je u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

Temperature zraka izmjerene u 8 sati (°C): Bjelašnica -5; Bugojno, Sanski Most, Sokolac i Tuzla 0; Banja Luka i Zenica 1; Bihać, Doboj, Ivan Sedlo i Srebrenica 2; Sarajevo 4; Gradačac 6; Livno 7; Grude 8; Trebinje 11; Neum i Široki Brijeg 12; Mostar 14°C. Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 944Pa, za 5hPa je veći od normalnog i ne mijenja se.

Bioprognoza: Opšta slika je povoljna. Većina populacije će biti boljeg raspoloženja, a tegobe kod hroničnih bolesnika i meteoropata djelimično će se umanjiti. Jutarnji sati će biti prohladni, stoga je u ovom periodu neophodno posvetiti pažnju odijevanju i zaštiti od nižih temperatura, u ostatku dana toplije i znatno ugodnije. 

Danas u Bosni i Hercegovini prije podne sunčano. Povećanje oblačnosti u drugoj polovini dana. Malo kiše može pasti u večernjim satima na istoku Bosne. Vjetar umjerene jačine sjeveroistočnog smjera. Jakih udara vjetra će biti u Hercegovini i jugozapadu Bosne. Najviša dnevna temperatura zraka između 12 i 19°C. U Sarajevu prije podne sunčano. Umjereno povećanje oblačnosti u poslijepodnevnim satima. Najviša dnevna temperatura zraka oko 15°C.

Nedjelja: U Bosni više oblačnosti u jutarnjim satima. Veći dio dana sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. U Hercegovini pretežno sunčano. Vjetar umjerene jačine istočnog i sjeveroistočnog smjera. U Hercegovini će biti jakih udara vjetra. Jutarnja temperatura zraka većinom između -1 i 5, na jugu zemlje do 7, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 11 i 16, na jugu i sjeveru zemlje do 19 stepeni.

Ponedjeljak: U Bosni i Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. Vjetar umjerene jačine istočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 0 i 5, na jugu zemlje do 7, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 11 i 18, na jugu zemlje do 20 stepeni.

Utorak: U Bosni i Hercegovini sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Jutarnja temperatura zraka većinom između 0 i 5, na jugu zemlje do 7, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 11 i 18, na jugu zemlje do 20 stepeni.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije