U Mostaru i Tuzli jutros ista temperatura: Pogledajte i kakvo će nam vrijeme biti do ponedjeljka

1
Radiosarajevo.ba
U Mostaru i Tuzli jutros ista temperatura: Pogledajte i kakvo će nam vrijeme biti do ponedjeljka
FOTO: AA / Stari most

Jutros je u Bosni i Hercegovini bilo sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost.

Temperature zraka u 8 sati: Bjelašnica 7 stepeni, Bugojno, Ivan Sedlo, Livno i Široki Brijeg 10, Drvar i Srebrenica 12, Sarajevo, Sokolac i Zenica 13, Bihać, Prijedor, Sanski Most i Zvornik 14, Banja Luka i Trebinje 15, Mostar i Tuzla 16, Bijeljina, Gradačac i Neum 18 stepeni. Atmosferski tlak je u Sarajevu iznosio 946 milibara, za 4 milibara je viši od normalnog i sporo raste.

Bioprognoza: Biometeorološke prilike relativno su povoljne. Pri tome se opšta slika neće značajnije promijeniti. U prvom dijelu dana ugodnije, sa sunčanim intervalima, poslije podne uz povećanu naoblaku i mogućnost da lokalni pljuskovi pokvare ugođaj. Nestabilne vremenske prilike pretežno će djelovati na lošije raspoloženje većine populacije. Više svježine tokom noćnih i jutarnjih sati omogućiće mirniji san.

Kultura sjećanja: Obilježen Dan formiranja brigada Armije RBiH u Starom Gradu

Kultura sjećanja: Obilježen Dan formiranja brigada Armije RBiH u Starom Gradu

Danas se u našoj zemlji očekuje sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Poslije podne jači razvoj oblačnosti u centralnim, istočnim, sjevernim područjima Bosne, kao i ponegdje na istoku i sjeveru Hercegovini može uvjetovati lokalne pljuskove, koji mogu biti praćeni grmljavinom. Vjetar slab do umjeren u Hercegovini i zapadnim područjima Bosne zapadni i jugozapadni, a u ostatku zemlje istočni i sjeveroistočni. Najviša dnevna temperatura od 22 do 28 stepeni. U Sarajevu sunčano uz umjeren porast oblačnosti tokom dana. Poslije podne su mogući su lokalni pljuskovi. Najviša dnevna temperatura oko 24 stepena.

Subota: Umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Poslije podne i dio večeri u većem dijelu Bosne se očekuje kiša i lokalni pljuskovi praćeni grmljavinom. Ponegdje na sjeveru i sjeveroistoku Bosne intenzivnije padavine. Vjetar slab do umjeren u Hercegovini i na jugozapadu Bosne južni i jugozapadni, a u ostatku zemlje istočni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura zraka od 10 do 16, na jugu do 18, a dnevna od 20 do 26, na jugu i sjeveru do 29 stepeni. 

Bahati vozač ušao sa automobilom direktno u more u Neumu

Bahati vozač ušao sa automobilom direktno u more u Neumu

Nedjelja: Pretežno oblačno vrijeme sa kišom i lokalnim pljuskovima sa grmljavinom. Vjetar slab u Bosni sjeverni i sjeverozapadni, a u Hercegovini, veći dio dana, južni. Jutarnja temperatura zraka od 12 do 18, a dnevna od 16 do 22, na jugu i sjeveroistoku zemlje do 25 stepeni. 

Ponedjeljak)., umjereno do pretežno oblačno vrijeme sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom. Vjetar slab u Hercegovini i zapadnim područjima Bosne zapadni i jugozapadni, a u ostatku zemlje istočni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura zraka od 10 do 16, na jugu do 18, a dnevna od 20 do 26, na jugu i sjeveru do 28 stupnjeva.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije