U KS potpuno vakcinisano 36,5 posto stanovnika starijih od 18 godina

0
Radiosarajevo.ba
U KS potpuno vakcinisano 36,5 posto stanovnika starijih od 18 godina
Foto: Zavod za javno zdravstvo KS / Bilten vakcinacije

Prema Biltenu vakcinacije Zavoda za javno zdravstvo Kantona Sarajevo, do sada je u potpunosti vakcinisano ukupno 121.147 stanovnika KS, a što predstavlja 36,5 posto stanovnika starijih od 18 godina.

Ovo su podaci prikupljeni kroz Informacioni sistem Zavoda zdravstvenog osiguranja KS, na osnovu kojeg je sačinjen i presjek stanja vakcinacije protiv COVID-19 oboljenja.

Kako je navedeno, od ukupnog broja potpuno vakcinisanih stanovnika, njih 85.883 su vakcinisani u zdravstvenim ustanovama KS, dok su se ostali imunizirali izvan zdravstvenih ustanova KS.

Granična policija BiH uhapsila državljanina Turske zbog krijumčarenja ljudi

Granična policija BiH uhapsila državljanina Turske zbog krijumčarenja ljudi

Bilten vakcinacije - undefined

Foto: Zavod za javno zdravstvo KS: Bilten vakcinacije

Od ukupnog broja potpuno vakcinisanih, najmanji broj čine osobe starosne dobi 19-25 godina, svega njih 6.196 ili 5,11 posto stanovništva. Najveći broj vakcinisanih pripada dobnoj skupini od 36-45 godina, i to njih 22.546 ili 18,61 posto.

U KS-u trenutno čeka na revakcinaciju 44.857 osoba, iz čega se može zaključiti da će u Kantonu Sarajevo krajem oktobra biti potpuno vakcinisano 50 posto punoljetnih građana Kantona Sarajevo.

Trenutno je na bolničkom liječenju 209 pacijenata, pri čemu je udio vakcinisanih osoba u broju hospitaliziranih 9,57 posto.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije