U KS 158 novozaraženih koronavirusom, pet osoba preminulo

0
Radiosarajevo.ba
U KS 158 novozaraženih koronavirusom, pet osoba preminulo
Foto: EPA-EFE / Ilustracija

U Kantonu Sarajevo u protekla 24 sata potvrđeno je 158 novih slučajeva zaraze koronavirusom, nakon laboratorijskog testiranja 1.344 uzorka, navode iz Zavoda za javno zdravstvo KS.

U istom periodu, od COVID infekcije oporavilo se 109 osoba, dok je pet osoba, nažalost, preminulo od posljedica te bolesti.

Trenutno je na bolničkom liječenju 157 pacijenata, od kojih su 142 sa akutnom infekcijom, dok su ostali post covid ili se nalaze na opservaciji/trijaži. Udio vakciniranih osoba u broju hospitaliziranih je 20,38 posto.

Oglasio se Elmedin Konaković: 'Upozoravao sam vlasti u RS'

Oglasio se Elmedin Konaković: 'Upozoravao sam vlasti u RS'

Na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu liječi se 89 pacijenata, a u Općoj bolnici "Prim.dr. Abdulah Nakaš" 68. Na respiratoru su četiri osobe, dok ih 18 koristi neinvazivnu ventilaciju. Na kiseoničkoj potpori disanju iznad 15 litara u minuti je devet pacijenata.

Kanton Sarajevo danas bilježi 1.580 aktivnih slučajeva COVID-19 infekcije. U samoizolaciji su trenutno 2.544 osobe. Od početka pandemije u Kantonu Sarajevo evidentirano je ukupno 65.195 osoba zaraženih koronavirusom, te 62.097 izliječenih.

"U proteklih sedam dana prosječan broj zaraženih je 143, dok sedmična incidenca, odnosno broj oboljelih na 100.000 stanovnika, iznosi 237", podaci su Zavoda za javno zdravstvo KS.

U toku proteklog dana, u domovima zdravlja Kantona Sarajevo aplicirane su ukupno 492 doze vakcina te je Ministarstvo zdravstva KS pozvalo građane da se vakcinišu kako bi sačuvali svoje i zdravlje osoba u svojoj okolini.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije