U Kantonu Sarajevo počeo upis djece u prvi razred osnovne škole

0
Radiosarajevo.ba
U Kantonu Sarajevo počeo upis djece u prvi razred osnovne škole
Foto: Save The Children / Ilustracija

Upis djece u prvi razred osnovnih škola u Kantonu Sarajevo počeo je danas i trajat će do kraja mjeseca, poručili su iz Ministarstva za odgoj i obrazovanje KS.

Sve škole u Kantonu Sarajevo obaviještene su da se upis djece u prvi razred realizira putem poziva koji će biti objavljen na web stranici škole, a putem obrasca Prijava za upis djeteta u prvi razred osnovnih škola ta školsku 2021/2022. godine, kao i da telefonskim putem kontaktiraju roditelje i obavijeste ih o načinu upisa djeteta u prvi razred, uzimajući u obzir činjenicu da svi roditelji nemaju pristup internetu.

Ovim putem Vas obavještavamo da dokumentaciju koja je neophodna za upis djece nije potrebno da dostavljate pri upisu djeteta, nego naknadno, uzimajući u obzir epidemiološku situaciju uzrokavanu koronavirusom te da ćemo o dostavi neophodne dokumentacije za upis učenika u prvi razred osnovne škole, blagovremeno obavijestiti škole i javnost“, kazali su iz Ministarstva odgoja i obrazovanja KS.

Ministarstvo je shodno članu 54. stav 6. Zakona o osnovnom odgoju i obrazovanju dostavilo školama i informaciju o saglasnosti sa upisom učenika sa školskih područja koja ne pripadaju upisnom području škole, a na zahtjev roditelja/staratelja, ukoliko škola može ispoštovati Padagoške standarde i normative za osnovnu školu, odnosno ukoliko škola ima kadrovske i prostorne kapacitete.

Želimo našim prvačićima da školsku godinu u septembru provode u svojim učionicama, sa svojim vršnjacima i njihovim učiteljicama/učiteljima, kako bi njihovi prvi školski koraci bili koraci koji vode u sretniju budućnost”, poručili su iz Ministarstva.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije