U Kantonu Sarajevo novih 30 zaraženih, jedno preminulo

Radiosarajevo.ba
U Kantonu Sarajevo novih 30 zaraženih, jedno preminulo
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Podhrastovi

U Kantonu Sarajevo u protekla 24 sata potvrđeno 30 novih slučajeva zaraze novim sojem koronavirusa, nakon što su testirana 302 uzorka.

Od tog broja novozaraženih, njih 21 ili 70 posto pripada porodičnim klasterima, te su u samoizolaciji od ranije, saopćili su iz Zavoda za javno zdravstvo KS.

Ovo su rezultati analize provedene u protekla 24 sata, nad uzorcima prikupljenim u periodu od 25. do 28. augusta ove godine.

Od posljednjeg izvještaja evidentiran je oporavak 61 osobe.

Nažalost, preminula je jedna osoba. Time je ukupan broj umrlih od posljedica infekcije koronavirusom u Kantonu Sarajevo povećan na 69.

Inače, u Kantonu Sarajevo trenutno je 448 osoba pozitivno na COVID-19, što i dalje predstavlja tendenciju pada ukupnog broja oboljelih.

U Izolatoriju Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu smješteno je 47 osoba. Nema pacijenata na respiratoru.

U samoizolaciji se trenutno nalazi 960 osoba.

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo KS, u Kantonu Sarajevo od početka pandemije potvrđeno prisustvo koronavirusa kod 3.887 osoba, te da se do danas od posljedica ove zaraze oporavilo 3.370 osoba.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije