! / U Kantonu Sarajevo još uvijek na snazi zabrana kretanja od 21 sat

06. 05. 2021. u 17:05:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 260

Sjednica Kriznog štaba Ministarstva zdravstva KS bit će održana sutra, na kojoj će predložiti nove higijensko-epidemilološke mjere u skladu sa epidemiološkom situacijom i novim naredbama koje je usvojila Vlada FBiH, a koje se tiču pomjeranja zabrane kretanja sa 21 na 23 sata do 5 sati ujutro i okupljanje ne više od 30 osoba na otvorenom umjesto dosadašnjih 20.

Ranije mjere Vlada KS je na prijedlog Kriznog štaba usvojila 29. aprila sa primjenom od 3. do 10. maja, dok su zaključci u vezi odvijanja nastavnog procesa važeći do 7. maja.

U KS danas je još uvijek na snazi zabrana kretanja od 21 sat, a kako je danas pojasnio ministar zdravstva FBiH Vjekoslav Mandić primjena odluke zavisit će od kantonalnih vlada i štabova kada će donijeti nove naredbe.

U praksi još nije počela primjena odluke Vlade FBiH, pa je u KS rad ugostiteljskih objekata još uvijek do 20 sati.

I premijer KS Edin Forto potvrdio je da će o ograničenju kretanja i radnom vremenu privrednih subjekata odlučivati u petak 7. maja.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

KOMENTARI (3)