Kanton u BiH produžio mjere za dodatnih sedam dana

0
Fena
Kanton u BiH produžio mjere za dodatnih sedam dana
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Počelo testiranje

Vanredna sjednica Štaba civilne zaštite Zapadnohercegovačkog kantona (ZHK) održana je u utorak, 13. aprila, u Širokom Brijegu, a na kojoj su postojeće mjere produžene za dodatnih sedam dana.

Ministarstvo zdravstva, rada i socijalne zaštite izvijestilo je Štab o razvoju epidemiološke situacije od prošle sjednice.

Uslijed povećanja broja oboljelih u posljednjim sedmicama, zabilježena je i povećana smrtnost oboljelih, samo u prvih 13 dana aprila zabilježeno je 37 umrlih osoba od koronavirusa, što je više nego u martu kada je za cijeli mjesec preminulo 36 osoba, priopćeno je iz Štaba CZ ZHK-a.

S obzirom na ozbiljnost epidemiološke situacije, donesena je odluka o produženju ograničenja kretanja slijedećih sedam dana, odnosno do 21. aprila.

Na snazi je ograničenje kretanja koje vrijedi u vremenu od 21 do 5 sati, a ograničenja okupljanja su do 25 osoba u zatvorenim i 40 osoba u otvorenim prostorima, stoji u priopćenju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije