U Kantonu Sarajevo će biti podijeljeno 2.000 paketa pomoći: Evo ko ima pravo

4
Radiosarajevo.ba
U Kantonu Sarajevo će biti podijeljeno 2.000 paketa pomoći: Evo ko ima pravo
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Omer Osmanović

Direkcija za robne rezerve Kantona Sarajevo obezbijedila je Ministarstvu za boračka pitanja KS 2.000 prehrambeno-higijenskih paketa za podjelu boračkim kategorijama.

Tim povodom, resorni ministar Omer Osmanović danas je posjetio Direkciju, gdje je s direktoricom Kanitom Imamović-Gušić razgovarao o do sada provedenim aktivnostima, te budućim zajedničkim projektima.

''Želio bih zahvaliti direktorici što je prepoznala potrebu za realizacijom ovog projekta, koji uspješno provodimo već treću godinu. Ove godine on će obuhvatiti 2.000 korisnika iz reda boračkih kategorija.

Fantastična utakmica i sedam golova u Mostaru: Zrinjski i Sarajevo priredili spektakl

Fantastična utakmica i sedam golova u Mostaru: Zrinjski i Sarajevo priredili spektakl

Dakle, radi se o porastu broja prehrambeno-higijenskih paketa, te smo na ovaj način željeli barem malo da olakšamo ekonomsko-socijalne potrebe pripadnika naših boračkih kategorija - demobilisanih biraca, ratnih vojnih invalida, te porodica šehida i poginulih boraca. Primjećen je porast broja zahtjeva i za jednokratnu novčanu pomoć, što također govori kako su naši korisnici u potrebi za ovim vidom pomoći'', istakao je ministar Osmanović.

Direktorica Imamović-Gušić pohvalila je dosadašnju uspješnu saradnju sa Ministarstvom za boračka pitanja, kao i inicijativu podjele paketa.

Obje strane su istakle kako podjela prehrambeno-higijenskih paketa teče po utvrđenom planu. Počela je prethodne sedmice, i odvija se prema predviđenom planu po kojem boračka udruženja preuzimaju pakete za svoje članstvo.

Za one stare, nemoćne i bolesne paketi će biti uručeni na adresu, kako ne bi bili izostavljeni iz pomoći u hrani i higijenskim potrepštinama.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije