U HNK jučer 18 požara, najviše 'gorio' Mostar

0
Fena
U HNK jučer 18 požara, najviše 'gorio' Mostar
Foto: Arhiv / Ilustracija

Na području Hercegovačko-neretvanskog kantona (HNK) u posljednja 24 sata zabilježeno je 18 požara, i to sedam u Mostaru, pet u Čapljini, četiri u Jablanici te dva u Konjicu.

Na lokalitetu Komadinovo Vrelo u Jablanici u subotu od 8:40 do 9:40 sati djelovao je helikopter OS BiH izbacivši vodu na požarište u 8 navrata. Otežavajuću okolnost za djelovanje helikoptera i njegovo manevrisanje predstavljalo je postojanje velikog broja dalekovoda na tom lokalitetu, što je onemogućilo dalje djelovanje.

Na mjestima gdje je pristup požarištu moguć, jučer tokom čitavog dana djelovali su vatrogasci iz Jablanica, a jutros oko 7 sati počela je da pada kiša te je stanje na požarištima stabilno, izvijestili su iz Operativnog centra civilne zaštite HNK.

Ostali požari, u kojima je većinom gorjela trava, nisko rastinje, željeznički pragovi, šuma i smeće, uspješno su lokalizovani.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije