U Doboju već slave pobjedu Borisa Jerinića

Radiosarajevo.ba
U Doboju već slave pobjedu Borisa Jerinića
Nezavisne / Boris Jerinić: Nezavisni kandidat za gradonačelnika Doboja

Danijel Jošić, predsjednik izbornog štaba Borisa Jerinića, nezavisnog kandidata za gradonačelnika Doboja proglasio je Jerinićevu pobjedu.

On je kazao da je na osnovu do sada obrađenih 70 posto biračkih mjesta, Jerinić bježi svom protivkandidatu iz SDS-a Nebojsi Šainoviću za 18.000 glasova, prenose Nezavisne novine.

"Mi smo bili SDS i mi ćemo ostati zajedno, mi ćemo se boriti za sve građne, oni koji su nas izbacili su se borili samo za svoje lične interese, pa su uzeli pozicije u Vijeću naroda. Ja im poručujem večeras, neka sada oni koji su nas izbacili pokažu svoj izborni rezultat", poručio je Boris Jerinić.

Podsjetimo, prijevremeni izbori su još u toku za gradonačelnika Grada Trebinje, načelnika Općine Bosansko Grahovo, načelnika Općine Bosanski Petrovac, načelnika Općine Domaljevac-Šamac, načelnika Općine Drvar, načelnika Općine Kakanj i načelnika Općine Ribnik.

Pojedinci su već proglasili pobjede - poput Mersudina Nanića, kandidat Stranke demokratske akcije za načelnika Bužima i Mirka Ćurića (SNSD) za gradonačelnika Trebinja.   

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije