BiH / Izborni dan za primjer: Do 15 sati bez incidenata i kršenja Izbornog zakona BiH

17. 02. 2019. u 15:59:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Koalicija „Pod lupom“ koja danas posmatra prijevremene izbore za načelnike/gradonačelnike u devet općina/gradova u BiH izvještava javnost o toku izbornog dana do 15:00 sati.

Koalicija „Pod lupom“ do 15:00 sati nije zabilježila incidente na biračkim mjestima niti kršenja Izbornog zakona BiH. Mobilni timovi su obišli dodatno 71 biračko mjesto, a isti reaguju i po dojavama o sumnji u izborne nepravilnosti.

Prema podacima Centralne izborne komisije BiH ukupni odaziv birača/ica do 11 sati iznosi 17,2 posto od čega je najmanji odaziv u općini Domaljevac-Šamac, 5,57 posto, a najveći odaziv je u Gradu Doboj, 21,67 posto.

Koalicija poziva političke subjekte na poštivanje izborne šutnje, a građane i građanke BiH da izađu na izbore u što većem broju. Podsjećamo, biračka mjesta se zatvaraju u 19:00 sati.

Uočene izborne nepravilnosti možete prijaviti Koaliciji ''Pod lupom'' na broj telefona 033 268 160 ili putem e pošte [email protected]

Nestranački, građanski posmatrači/ce Koalicije „Pod lupom“ prisutni su na oko 60 posto redovnih biračkih mjesta, a na terenu je i 7 mobilnih timova. Izborni dan je na većini biračkih mjesta počeo u skladu sa Izbornim zakonom BiH uz nepravilnosti na određenim biračkim mjestima u izolovanim slučajevima.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA