Koalicija "Pod lupom": Prijevremeni izbori počeli u skladu sa Izbornim zakonom

Radiosarajevo.ba
Koalicija "Pod lupom": Prijevremeni izbori počeli u skladu sa Izbornim zakonom
Arhiva / Ilustracija

Izborni dan je na većini biračkih mjesta počeo u skladu sa Izbornim zakonom BiH uz zabilježen manji broj izbornih nepravilnosti na određenim biračkim mjestima, saopćila je Koalicija “Pod lupom”, koja prati prijevremene izbore za načelnike/gradonačelnike u devet općina/gradova BiH.

“Nestranački, građanski posmatrači/ce Koalicije 'Pod lupom’ prisutni su na oko 60 posto redovnih biračkih mjesta, a na terenu je i sedam mobilnih timova. 

Pripreme za otvaranje biračkih mjesta su protekle uglavnom u skladu sa propisima. 

Na svim biračkim mjestima glasačka kutija je pokazana prazna, a potome zapačaćena te nije nedostajalo ništa od izbornog materijala prije otvaranja biračkog mjesta. Zabilježen je jedan slučaj u kojem nisu uklonjene oznake političkih subjekata u krugu od 50 metara od biračkog mjesta”, dodaje se u saopćenju.  

Većina biračkih mjesta je otvorena na vrijeme sa izuzetkom od devet biračkih mjesta na kojima je došlo do kašnjenja od oko 15 minuta.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije