Počeo proces ekshumacije, pronađen ljudski skelet

0
Radiosarajevo.ba
Počeo proces ekshumacije, pronađen ljudski skelet
Foto: Tužilaštvo BiH / Ekshumacija na lokalitetu Miljkovac

Nakon što su jučer na području Kalinovika pronađeni posmrtni ostaci najmanje jedne osobe, danas je započela ekshumacija pod nadzorom Tužilaštva BiH. Proces ekshumacije započeo je danas na lokalitetu Miljkovac, u općini Doboj.

Na terenu se nalazi ljekar patolog sudbene medicine, predstavnici Instituta za nestale osobe (INO) BiH, ICMP BiH, potrebni radni i mehanizacija, kao i policijski službenici PS Doboj, koji osiguravaju lokaciju.

Na navedenoj lokaciji, prilikom radova na iskopu grobnog mjesta, radnici su pronašli ljudski skelet za koji postoje preliminarne informacije da se najvjerovatnije radi o žrtvi iz proteklog rata koja je ukopana na navedenoj lokaciji. Radovi su obustavljeni, lokacija je osigurana, a danas je počeo proces ekshumacije i identifikacije posmrtnih ostataka.

Identitet žrtve kojoj pripadaju posmrtni ostaci bit će utvrđivan daljnjom sudsko-medicinskom obradom i putem DNK analize.

Predstavnici Tužilaštva BiH, zajedno s predstavnicima partnerskih institucija u ovoj oblasti, učestvuju u brojnim aktivnostima potrage za posmrtnim ostacima nestalih osoba i procesima ekshumacija u svim krajevima Bosne i Hercegovine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije