U Doboju kod Kaknja danas dženaza El-Eminu Hadžiću

Radiosarajevo.ba
U Doboju kod Kaknja danas dženaza El-Eminu Hadžiću
Arhiv / El-Emin Hadžić

El-Eminu Hadžiću, mladiću iz Kaknja koji je pronađen mrtav u nedjelju na Vrhovinama kod Ponijerima, danas će biti klanjana dženaza.

Porodica mladića je objavila smrtovnicu u kojoj su objavljeni detalji dženaze, koja će biti obavljena nakon ikindija-namaza (15 sati) na mjesnom mezarju u Doboju kod Kaknja.

Saznajemo: Naređena dodatna obdukcija pronađenog tijela El-Emina Hadžića

Otkrivamo detalje pronalaska tijela El-Emina Hadžića

Nakon dva mjeseca potrage: Nestali El-Emin Hadžić pronađen mrtav

Podsjetimo, dežurni kantonalni tužilac Zeničko-dobojskog kantona jučer je izdao naredbe za dodatna vještačenja tijela Hadžića, radi utvrđivanja prisustva alkohola, droga i otrova.

Mirna Poljac, viši stručni saradnik za odnose s javnošću u Tužilaštvu ZDK, jutros je u razgovoru za naš portal kazala da se nalazi dodatnog vještačenja tijela Hadžića očekuju za dva dana.

“Otprilike takvi izvještaji nam dođu kroz 48 sati nakon obavljene obdukcije”. Dodala je Poljac za Radiosarajevo.ba.

Podsjetimo, El-Emina Hadžića su u nedjelju pronašli mještani na Vrhovinama kod Ponijerima, za kojim je u protekla dva mjeseca trajala velika potraga.

Za Hadžićem se tragalo od 4. januara, kada se mladić udaljio iz svoje vikendice na Ponijerima i od tada mu se izgubio svaki trag.

Pored pripadnika FUCZ-a, u proteklih 60 dana tragali su i pripadnici sorskih služba spašavanja.

Potragu je otežavalo vrijeme koje nije išlo na ruku spasiocima. Nanosi snijega više od jednog metra te jak vjetar otežavali su svaki dan potrage, zbog čega je ona u jednom trenutku, uz saglasnost porodice nestalog, prekinuta.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije