Otkrivamo detalje pronalaska tijela El-Emina Hadžića

E. Halimić
Otkrivamo detalje pronalaska tijela El-Emina Hadžića
Foto: FUCZ / Nastavljena potraga za mladićem El-Eminom Hadžićem

Potraga za El-Eminom Hadžićem u Kaknju nije bila nikad kompletna obustavljena, a jutros akciju je ponovo pokrenula porodica, izašli su sa grupom volontera na teren i pretraživali vikend naselje Ponijeri“, ispričao je za portal Radiosarajevo.ba šef Civilne zaštite Općine Kakanj Nurudin Hrusto.

Nurudin Hrusto - undefined

FOTO: Kakanjlive.com: Nurudin Hrusto

Dodao je da je tijelo pronađeno ne tako daleko od vikendice iz koje je El-Emin Hadžić i otišao 4. januara.

„Vikendica se nalazi na Vrhevlju, a tijelo je pronađeno bliže centru Ponijera u jednom potoku. Tijelo je pronađeno na nenastanjenom dijelu. Policija je trenutno na terenu, tu je i mrtvozornik i kola Hitne pomoći. Uviđaj je u toku i samo će se nakon obdukcije moći reći šta je uzrok smrti mladića“, kazao je Hrusto.

Prema njegovim riječima, u ovom trenutku prema onom što se vidi na terenu sa sigurnošću od 99,9 posto može se reći da je pronađeno tijelo El-Emina Hadžića.

„Tijelo nije pomjerano a i vide se tetovaže koje je on imao na ruci. Dakle sve što vidimo upućuje na nestalog mladića“, naglasio je Hrusto.

Dodao je da se nažalost moralo sačekati topljenje snijega.

„Na mjestu gdje je pronađen u momentu nestanka bilo je više od metar snijega“, pojasnio je za Radiosarajevo.ba Hrusto.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije