U čast Armije RBiH i generala Alagića na vrhu Vlašića će biti podignuta najveća zastava s ljiljanima

11
Radiosarajevo.ba
U čast Armije RBiH i generala Alagića na vrhu Vlašića će biti podignuta najveća zastava s ljiljanima
Foto: Ustupljena fotografija / Vlašić - Dani pobjede

Po prvi put na Vlašiću, u organizaciji udruženja “Tri, jedan, dva”, i “Tri, nula, šest”, u subotu, 16. septembra, bit će organizirana jedinstvena manifestacija pod nazivom „Dani pobjede, dani ponosa“. Kako najavljuju organizatori, manifestacija će biti održana u spomen – parkovima na Galici i Ljutoj gredi, mjestima u blizini Travnika. 

Manifestacija se organizira u čast pripadnika slavne Armije RBiH i jedne od njenih najvećih pobjeda što je zasigurno oslobađanja planine Vlašić, te će se tom prilikom predstaviti i najveća zastava Republike Bosne i Hercegovine na najvišem vrhu Vlašića, saopćili su organizatori.

Dio programa manifestacije koji se održava na Ljutoj gredi počinje u subotu, 16. septembra u 13:30 sati, dolaskom visokih zvanica sa lokaliteta Galica.

Potvrđeno za portal Radiosarajevo.ba: I Hrvatska je kosponzor rezolucije o genocidu u Srebrenici

Potvrđeno za portal Radiosarajevo.ba: I Hrvatska je kosponzor rezolucije o genocidu u Srebrenici

Kao što je to programom i predviđeno, dijelu manifestacije na Ljutoj gredi će se pridružiti predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine, Željko Komšić, član Predsjedništva Bosne i Hercegovine, dr. Denis Bećirović, reisu-l-ulema IZ u BiH, dr. Husein ef. Kavazović te ostali mnogobrojni gosti iz političkog, vojnog i vjerskog života Bosne i Hercegovine.

Organizovani prijevoz građana na lokalitet Ljuta greda veoma je složen zbog konfiguracije terena i složenosti putne komunikacije, međutim organizator manifestacije je uprkos nepovoljnim terenskim uvjetima omogućio organizovani prijevoz sa sljedećih lokacija:

Vlašić - Dani pobjede
Foto: Ustupljena fotografija: Vlašić - Dani pobjede

- HAN BILA – ISPRED RESTORANA „HAN“ – POLAZAK U 11:00 sati (Kontakt osoba za rezervaciju prijevoza: predsjednik MZ Han Bila ISMET KASUMOVIĆ, broj telefona: 062/960-170)

- GLUHA BUKOVICA – POLAZAK U 11:00 sati (Kontakt osoba za rezervaciju prijevoza: predsjednik MZ Gluha Bukovica LATIF ĆOSIĆ, broj telefona: 062/463-469)

- GUČA GORA, MOSOR, MALINE – POLAZAK SA GOSTUNJA U 11:00 sati (Kontakt osoba za rezervaciju prijevoza: predsjednik MZ Guča Gora NERMIN GRABUS, broj telefona: 061/814-040)

- DUB – CENTAR SELA – POLAZAK U 11:00 sati (Kontakt osoba za rezervaciju prijevoza: predsjednik MZ Dub SELVEDIN HODŽIĆ, broj telefona: 062/381-935)

Svi zainteresirani građani trebaju se javiti na gore navedene kontakt telefone i prijaviti da će koristiti organizovani prijevoz najkasnije do petka, 15.09.2023. godine do 12:00 sati.

Broj mjesta je ograničen.

Za sve goste koji će prisustvovati manifestaciji na Ljutoj gredi ručak je organizovan od strane Oružanih snaga Bosne i Hercegovine i biti će poslužen nakon završetka manifestacije u 15:00 sati. 

Podne namaz će se klanjati nakon završetka manifestacije, a namaz će predvoditi reisu-l-ulema IZ u BiH, dr. Husein ef. Kavazović, saopćili su organizatori.

Najveća zastava Republike BiH u čast svih pripadnika slavne Armije RBiH uskoro na Vlašiću

Najveća zastava Republike BiH u čast svih pripadnika slavne Armije RBiH uskoro na Vlašiću

Podsjetimo, načelnik Travnika, prof. dr. Kenan Dautović, objavio je u augustu ove godine da su u toku pripreme za podizanje jarbola i zastave u čast generala Armije Bosne i Hercegovine Mehmeda Alagića na vrhu planine Vlašić.

"Kota 1928, a kada se završi bit će na 1944 m n/v. Odmah do repetitora na Paljeniku. Zajedno s Ljutom gredom i Galicom, činit će jedan istinski kompleks, pobjede i ponosa", napisao je tada prof. dr. Kenan Dautović, inače penzionirani general Oružanih snaga BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (11)

/ Povezano

/ Najnovije