Najveća zastava Republike BiH u čast svih pripadnika slavne Armije RBiH uskoro na Vlašiću

4
Radiosarajevo.ba
Najveća zastava Republike BiH u čast svih pripadnika slavne Armije RBiH uskoro na Vlašiću
Foto: ENI News / Uskoro zastava Armije RBiH na Vlašiću

Po prvi put na Vlašiću se organizira jedinstvena manifestacija pod nazivom „Dani pobjede, dani ponosa“ koja će se održati 16. septembra, ove godine u spomen – parkovima na Galici i Ljutoj gredi, mjestima u blizini Travnika.

Prisustvo svečanom programu manifestacije koja se održava u organizaciji udruženja “Tri, jedan, dva”, i “Tri, nula, šest” a govori o najvećoj pobjedi, časti, dostojanstvu i ratnicima za slobodu, potvrdili su brojni zvaničnici iz političkog, društvenog, kulturnog i vjerskog života BiH.

Organizatori poručuju da najveći ratni uspjesi moraju biti obilježeni, a velike priče ispričane, te da samo one najveće pobjede ulaze u historiju. Takva je zasigurno ona koja je pisana na Vlašiću.

Benjamina Karić: "Profesionalni mediji i novinari su opća dobrobit cijelog društva"

Benjamina Karić: "Profesionalni mediji i novinari su opća dobrobit cijelog društva"

Manifestacija se organizira u čast pripadnika slavne Armije RBiH, i jedne od njenih najvećih pobjeda što je zasigurno oslobađanja planine Vlašić, te će se tom prilikom predstaviti i najveća zastava Republike Bosne i Hercegovine na najvišem vrhu Vlašića.

Uskoro zastava Armije RBiH na Vlašiću
Foto: ENI News: Uskoro zastava Armije RBiH na Vlašiću

Predsjednik Organizacionog odbora manifestacije i načelnik Općine Travnik Kenan Dautović je kazao da su u toku posljednje pripreme za podizanje jarbola i zastave, te da će se na Paljeniku, zajedno sa spomen parkovima Ljutom gredom i Galicom, formirati jedan istinski kompleks “pobjede i ponosa”.

“Podizanjem pobjedničke zastave Republike Bosne i Hercegovine na vrhu Paljenika, baš onako kako je to prije 28 godina uradio komandant Mehmed Alagić zajedno sa borcima 7. Korpusa,, želimo poslati poruku opredijeljenosti o očuvanju naše domovine, Bosne i Hercegovine“, poručio je Dautović.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije