U Bratuncu referendum o opozivu načelnika Srđana Rankića

1
Radiosarajevo.ba
U Bratuncu referendum o opozivu načelnika Srđana Rankića
Foto: FTV / Referendum (Ilustracija)

Na referendum o opozivu načelnika opštine Bratunac Srđana Rankića do 15.00 časova izašlo je 5.177 građana, izjavila je predsjednik Opštinske izborne komisije /OIK/ Ivana Milanović.

Pravo glasa imalo je 18.886 građana, koji su mogli da se izjasne na 32 redovna biračka mjesta, koja su otvorena u 7.00, a zatvorena u 19 sati.

"Imali smo na jednom biračkom mjestu opet asistenciju policije, ali i to je riješeno i nastavljen je rad. Nije bilo ništa toliko značajno", navela je Milanović, piše BHRT.

Doktorica Larisa Čorda: Zašto su emocije jako važne za plodnost

Doktorica Larisa Čorda: Zašto su emocije jako važne za plodnost

Na redovnom biračkom mjestu glasa 14.947 građana, 784 lica glasa u odsustvu, a 3.155 putem pošte.

Registrovan je i jedan mobilni tim.

Skupština opštine Bratunac je 7. jula, glasovima 19 prisutnih od ukupno 25 odbornika, donijela odluku o pokretanju postupka opoziva načelnika ove lokalne zajednice.

Kao razlozi za opoziv navedeni su potpuni izostanak saradnje načelnika sa Skupštinom opštine, veliko povećanje dugova i neizmirenih obaveza opštine Bratunac u posljednjih nekoliko mjeseci, nezakonito zapošljavanje, neizvršenje predizbornih obećanja i projekata čija je realizacija bila u toku prije 18 mjeseci kada je Rankić preuzeo dužnost.

Iz budžetskih rezervi opštine obezbijeđeno je 90.000 KM za sprovođenje referenduma o povjerenju Rankiću.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije