U Bosni sutra umjereno oblačno

Radiosarajevo.ba
U Bosni sutra umjereno oblačno
U Bosni i Hercegovini danas je bilo sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost.

Temperature zraka u 14 sati iznosila je: Bjelašnica 12°C; Ivan Sedlo, Sokolac 22; Sarajevo, Srebrenica 24; Bugojno, Gradačac, Zvornik 26; Bijeljina, Tuzla 27; Bihać, Doboj, Livno, Sanski Most 28; Banja Luka 29; Prijedor, Zenica 30; Neum 31; Trebinje 32 i Mostar 34 °C.

Sutra će u Bosni očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme, a u Hercegovini pretežno vedro. Poslije podne ili u večernjim satima u Bosni se očekuje kiša, pljuskovi i grmljavina. Vjetar, uglavnom slab, u Bosni sjeverni i sjeverozapadni, a u Hercegovini jugozapadni. Poslije podne u Krajini i ponegdje u Posavini očekuju se jaki udari vjetra. Jutarnje temperature od 13 do 18, na jugu od 20 do 24, a dnevne od 27 do 32, na jugu do 34 °C.

U Sarajevu malo do umjereno oblačno i sunčano. Prema kraju dana ili u večernjim satima, uz porast naoblake, moguć je pljusak kiše. Jutarnja temperatura oko 14, a dnevna oko 28 °C, objavio je Federalni hidrometeorološki zavod.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije