Sve spremno za svečano zatvaranje Sarajevo film festivala

Radiosarajevo.ba
Sve spremno za svečano zatvaranje Sarajevo film festivala
/ Foto: sff.ba
Večeras će svečanom dodjelom nagrada u Narodnom pozorištu u Sarajevu biti zatvoreno 22. izdanje Sarajevo Film Festivala.

Neke od partnerskih nagrada već su dodijeljene, a znaju se i laureati nagrade Ivica Matić za doprinos bh. filmu. 

Najviše zanimanja pobuđuje dodjela nagrada Srce Sarajeva koja počinje večeras u 20.00 sati u Narodnom pozorištu.  Festivalska publika će večeras saznati koji će filmovi iz Takmičarskog programa igrani, dokumentarni i kratki film dobiti ovu prestižnu nagradu.

Festivalska publika će u ponoć saznati i ko je osvojio Nagradu publike.

Zadovoljan obavljenim poslom, direktor  SFF-a Mirsad Purivatra smatra da je ovogodišnje  izdanje Sarajevo film festivala  jedno od najboljih do sada.

"Mislim da su selektori napravili  izuzetno  dobar program. Najbolji presjek svjetskog filma, najbolji presjek regionalnog  filma  i da je to publika prepoznala. Generalno festival je što se tiče programa bio onakav kakav se samo može poželjeti", rekao je Purivatra za agenciju Fena.

Naglasio da je ovogodišnji SFF imao i nove projekte kao što su   Market istinitih priča  i projekt CineLink tv drame. Ti su  projekti novi  korak u razvoju audio vizuelnog sektora ne samo u BiH već u čitavom region, kaže Purivatra.

Naredni festival bit će otvoren 11.augusta 2017 - zsbilježite datum u svoje planove

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije