U Bosni oblačno s kišom, na planinama snijeg: Objavljena prognoza za oba dana vikenda

Radiosarajevo.ba
U Bosni oblačno s kišom, na planinama snijeg: Objavljena prognoza za oba dana vikenda
Arhiv / Ilustracija

Jutros je u Bosni pretežno oblačno vrijeme ponegdje sa slabom kišom, a u Hercegovini pretežno vedro. 

Temperature zraka u 7 sati: Bjelašnica -4; Grude 0; Ivan Sedlo 2; Bihać, Široki Brijeg, Sokolac 3; Bugojno 4; Jajce, Sanski Most, Sarajevo 5; Banja Luka, Prijedor, Srebrenica, Trebinje 6; Doboj, Livno 7; Bijeljina, Tuzla 8; Gradačac, Neum, Zvornik 9; Mostar 12 stepeni. 

Danas će u Bosni preovladavati umjereno do pretežno oblačno vrijeme, a u Hercegovini pretežno vedro. U centralnim i istočnim područjima Bosne dio prijepodneva sa slabom kišom, a na planinama sa slabim snijegom. Vjetar slab do umjeren sjeverozapadni. Dnevne temperature od 7 do 13, u Posavini, Krajini i Hercegovini od 13 do 17 stepeni. 

U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme sa slabom kišom tokom prijepodneva. Poslije podne ili u večernjim satima se očekuje smanjenje oblačnosti. Dnevna temperatura oko 8 stepeni. 

Objavljena je prognoza i za naredna tri dana: 

Nedjelja - u jutarnjim satima u Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Po kotlinama i uz riječne tokove moguća je magla ili niska oblačnost. Ponegdje u planinskim područjima moguće je provijavanje slabog snijega. Tokom dana, postupno smanjenje oblačnosti. U Hercegovini malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. Jutarnja temperatura od 0 do 5, na jugu od 2 do 8, a najviša dnevna od 10 do 16, a u sjevernim područjima koji stepen i više.

Ponedjeljak - malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. Tokom dana, postupno povećanje oblačnosti. U Bosni, u večerenjim satima, se očekuju i padavine. Jutarnja temperatura od 0 do 6, na jugu od 2 do 8, a najviša dnevna od 11 do 16, na jugu do 19 stepeni.

Utorak - u Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme sa mjestimično slabom kišom. Poslije podne, padavine se očekuje i u Hercegovini. Jutarnja temperatura od 0 do 6, na jugu od 2 do 8, a najviša dnevna od 6 do 12, na jugu do 15 stepeni, navodi se u prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda.  

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije