U Bijeljini jutros toplije nego u Mostaru: Objavljena prognoza do nedjelje

Radiosarajevo.ba
U Bijeljini jutros toplije nego u Mostaru: Objavljena prognoza do nedjelje
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Hladan sarajevski dan

Jutros je pretežno sunčano u Hercegovini, Krajini, zapadu i jugozapadu Bosne. U većem dijelu Bosne je oblačno. Slab snijeg pada u centralnim i istočnim područjima, a na sjeveru slaba kiša.

Temperature zraka izmjerene u 7 sati (°C): Bjelašnica, Drvar i Sokolac -8; Bugojno, Sanski Most i Široki Brijeg -6; Bihać, Ivan Sedlo, Prijedor i Stolac -5; Jajce -4; Banja Luka, Livno, Sarajevo i Zenica -3; Tuzla -1; Doboj 0; Srebrenica i Trebinje 1; Mostar, Neum i Zvornik 2; Brčko i Gradačac 3; Bijeljina 4°C. Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 954hPa, za 10hPa je veći od normalnog i opada.

Bioprognoza: Biometeorološka prognoza je povoljnija u odnosu na protekli period. Nakon prohladnog, u Bosni mjestimično maglovitog prijepodneva, posvuda će biti sunčanije i ugodnije, uz porast temperatura zraka. Tegobe kod hroničnih bolesnika i meteoropata djelimično će se umanjiti. Opšta slika će, većim dijelom dana, biti ljepša u Hercegovini. 

Danas pretežno sunčano u Hercegovini, Krajini, zapadu i jugozapadu Bosne. U većem dijelu Bosne pretežno oblačno prije podne. U jutarnjim satima slab snijeg u centralnim i istočnim područjima, a na sjeveru Bosne slaba kiša. U drugoj polovini dana većinom razvedravanje. Pretežno oblačno će se zadržati na krajnjem sjeveroistoku Bosne. Vjetar slab, u Bosni zapadnog i sjeverozapadnog smjera, a u Hercegovini sjevernog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 1 i 6°C, na jugu zemlje do 10°C. U Sarajevu prije podne oblačno sa slabim snijegom u jutarnjim satima. U drugoj polovini dana razvedravanje. Najviša dnevna temperatura zraka oko 1°C.

Petak: U Bosni i Hercegovini malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. U Bosni po kotlinama i uz riječne tokove sa maglom i niskim oblacima. Vjetar slab promijenjivog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između -3 i 3, na jugu zemlje do 5, a najviša dnevna temperatura zraka između 3 i 9, na jugu zemlje do 12 stepeni.

Subota: Malo do umjereno oblačno vrijeme. Nešto više oblačnosti očekuje se u istočnim podučjima, a u višim planinskim područjima moguće je provijavanje slabog snijega. Jutarnja temperatura zraka većinom između -2 i 4, na jugu zemlje do 6, a najviša dnevna temperatura zraka između 3 i 9, na jugu zemlje do 12 stepeni.

Nedjelja: U Bosni i Hercegovini malo do umjereno oblačno. Nešto više oblačnosti očekuje se u istočnim područjima gdje je moguće i provijavanje slabog snijega. Jutarnja temperatura zraka većinom između -2 i 4, na jugu zemlje do 6, a najviša dnevna temperatura zraka između 3 i 9, na jugu zemlje do 12 stepeni, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije