U Bihaću i Neumu jutros ista temperatura: Šta nas očekuje za dane vikenda

Radiosarajevo.ba
U Bihaću i Neumu jutros ista temperatura: Šta nas očekuje za dane vikenda
Helifilm / Ljepote BiH: Neum
Jutros je u Bosni i Hercegovini oblačno vrijeme. Lokalno pada slaba kiša.

Temperature zraka izmjerene u 7 sati (°C): Bjelašnica -2;  Doboj i Kupres 3; Bijeljina, Tuzla i Zenica 4; Ivan-sedlo, Sokolac i Zvornik 5; Livno 7; Trebinje 8; Bugojno i Drvar 9; Jajce, Mostar, Sarajevo i Stolac 10; Banja Luka i Gradačac 11; Sanski Most 12; Bihać i Neum 13°C.

Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 946hPa, za 3Pa je viši od normalnog i opada.

Bioprognoza: Izraženiji jugo, povećana oblačnost i padavine uzrokovat će jačanje tegoba kod hroničnih bolesnika. Meteoropati bi mogli patiti od glavobolje, razdražljivosti i nesanice. Preporučljivo je umanjiti aktivnosti.

Danas u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. Slaba kiša uglavnom u Hercegovini i zapadnim područjima Bosne. Prijepodne i ostalim područjima Bosne lokalno može pasti malo kiše. Vjetar umjerene jačine južnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 10 i 16°C. U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme. Najviša dnevna temperatura zraka oko 12°C.

U subotu u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme, prijepodne s kišom. Više padavina u Hercegovini i zapadnim područjima Bosne gdje se očekuje između 20 i 40 litara kiše po metru kvadratnom. U ostalim područjima slabije padavine. Od sredine dana prema večernjim satima bez padavina. Nove padavine u cijeloj zemlji u noći na nedjelju. Većinom kiša, na planinama snijeg. Vjetar umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 4 i 10°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 10 i 16°C.

U nedjelju u Bosni i Hercegovini kiša u jutarnjim satima. Na planinama snijeg. Više padavina u Hercegovini gdje se očekuje između 15 i 30 litara kiše po metru kvadratnom. U Hercegovini i zapadnim područjima Bosne zadržat će se pretežno oblačno vrijeme. U većem dijelu Bosne smanjenje oblačnosti. Novo naoblačenje poslijepodne sa zapada koje će u večernjim satima i u noći na ponedjeljak uvjetovati kišu, na planinama i snijeg. Vjetar slab do umjerene jačine južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka između 2 i 8°C. Najviša dnevna temperatura zraka između 8 i 14°C.

U ponedjeljak u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. Više padavina u Hercegovini i Krajini. U ostalim područjima slabije padavine. Vjetar slab. Prijepodne južnog i jugoistočnog smjera. Poslijepodne vjetar u skretanju na sjeverni smjer. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 2 i 7°C, na jugu zemlje od 7 do 10°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 8 i 12°C, na jugu zemlje do 14°C, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije