Stigli su podaci za RS: Ponovo veliki broj zaraženih osoba u ovom entitetu

Radiosarajevo.ba
Stigli su podaci za RS: Ponovo veliki broj zaraženih osoba u ovom entitetu


Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u RS-u, u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo RS, Univerzitetskom kliničkom centru RS, Opštoj bolnici Bijeljina i Univerzitetskoj bolnici Foča, izvršeno je testiranje 663 laboratorijska uzorka, a novi virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod 130 osoba u RS-u.

U JZU Opšta bolnica Sveti Vračevi Bijeljina, laboratorijski je potvrđena infekcija virusom SARS-CoV-2 i kod jedne osobe iz distrikta Brčko.

Radi se o 59 muških i 71 ženskoj osobi, od kojih je 22 mlađe, 91 srednje i 17 osoba starije životne dobi.

Prema mjestu prebivališta 23 osobe su iz Banjaluke, 19 iz Bijeljine, devet osoba je iz Trebinja, sedam iz Laktaša, po pet osoba iz Zvornika, Istočnog Novog Sarajeva, Sokoca, Foče i Rogatice, po četiri osobe su iz Gradiške i Han Pijeska, po tri iz Višegrada, Gacka, Istočne Ilidže, Pala, Prnjavora i Šamca, po dvije osobe su iz Modriče, Mrkonjić Grada, Srpca, Teslića, Ribnika, Rudog i Čelinca i po jedna osoba iz Bileće, Dervente, Кozarske Dubice, Кotor Varoša, Prijedora, Srebrenice i Šipova.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo RS prijavljena su tri smrtna slučaja kod kojih je potvrđeno prisustvo novog virusa. Radi se o muškarcu srednje životne dobi iz Lopara, muškarcu starije životne dobi iz Rudog i muškarcu starije životne dobi iz Zvornika.

Do sada je u RS-u potvrđeno 4.299 slučajeva virusa, a preminulo je ukupno 155 osoba kod kojih je potvrđen test na novi virus korona. U RS-u, od novog koronavirusa, do sada se oporavilo ukupno 2.074 osobe. Na SARS-CoV-2 testirano je ukupno 47.439 osoba.

Ukupan broj hospitalizovanih u RS-u je 244, u Univerzitetskom kliničkom centru RS 50, a u opštim bolnicama 194.

U RS-u pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 4.155 osoba, a nadzor je završen kod 42.435 osoba.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije