U BiH zabranjen ulazak strancima iz područja sa intenzivnim prenosom COVID-19

Anadolija
U BiH zabranjen ulazak strancima iz područja sa intenzivnim prenosom COVID-19
Foto: Radiosarajevo.ba / Vanredna sjednica Vijeća ministara BiH

Zaraženih: 167.711
Umrlih: 6.456
Oporavljenih: 76.598
Broj slučajeva u BiH: 24

Vijeće ministara Bosne i Hercegovine održalo je danas 4. vanrednu, telefonsku sjednicu na kojoj je, na prijedlog Ministarstva sigurnosti BiH, donesena odluka o propisivanju dodatnih uslova za ulazak stranaca u Bosnu i Hercegovinu.

Odlukom se propisuju dodatni uslovi za ulazak stranaca u Bosnu i Hercegovinu, koji se odnose na zabranu ulaska stranaca koji dolaze sa određenih područja sa intenzivnom transmisijom COVID-19, a radi sprečavanja širenja i suzbijanja zaraznih bolesti, odnosno COVID-19, kao i posjedovanje određene vrste putne isprave.

"Zabranjuje se ulazak stranim državljanima koji ulaze u Bosnu i Hercegovinu sa područja sa intenzivnom transmisijom korona virusa, a posebno iz: provincija NR Kine (Wuhan), Južne Koreje, Japana, Italije, Irana, Francuske, Rumunije, Njemačke, Austrije, Španije, Švicarske i Belgije", saopćeno je iz Vijeća ministara BiH.

Naveli su da stranac može ući u Bosnu i Hercegovinu isključivo sa važećim pasošem, a stranom državljaninu kojem se zabranjuje ulazak na teritoriju Bosne i Hercegovine Granična policija BiH, na zahtjev stranca, izdaje rješenje o odbijanju ulaska u skladu sa Zakonom o strancima.

Vijeće ministara BiH zadužio je Ministarstvo vanjskih poslova BiH da o realizaciji ove Odluke obavijesti diplomatsko konzularna predstavništva. Odluka stupa na snagu danom donošenja i objavljuje se u Službenom glasniku BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije