U BiH sve toplije, evo kakvo nas vrijeme očekuje naredne sedmice

Radiosarajevo.ba
U BiH sve toplije, evo kakvo nas vrijeme očekuje naredne sedmice
FOTO: AA / Sarajevo

Jutros je u Bosni i Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Po kotlinama lokalno ima magle.

Temperature zraka izmjerene u 8 sati (°C): Drvar i Livno 4; Bugojno 5; Grude i Široki Brijeg 6; Ivan Sedlo i Srebrenica 7; Bijeljina, Jajce, Sanski Most, Sarajevo, Stolac, Tuzla i Zenica 8; Brčko i Doboj 9; Banja Luka, Bihać, Prijedor i Zvornik 10; Mostar 11; Trebinje 12; Gradačac 14; Neum 16 stepeni.

Danas će u Bosni i Hercegovini preovladavati pretežno sunčano vrijeme. Umjerene naoblake će biti na području Krajine i jednog dijela sjevera Bosne. Dio prijepodneva lokalno po kotlinama i uz riječne tokove će biti magle. Vjetar slab južnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 21 i 26 stepeni.

U Sarajevu sunčano. Najviša dnevna temperatura zraka oko 24 stepena.

BIOMETEOROLOŠKE PRILIKE Uz povoljne biometeorološke prilike, tegobe kod osjetljivih osoba neće biti suviše izražene. Mjestimična magla može kod hroničnih bolesnika uzrokovati manje poteškoće. Obzirom da će danju biti dosta toplije u odnosu na svježiji jutarnji period, naročito u unutrašnjosti, poželjno je slojevito se odjenuti i ne pretjerivati sa aktivnostima u poslijepodnevnim satima.

Objavljena je i vremenska prognoza za četiri dana:

U utorak, 15.10.2019., u Bosni i Hercegovini sunčano. Dio prijepodneva lokalno po kotlinama i uz riječne tokove će biti magle. Vjetar slab do umjerene jačine južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 4 i 9°C, na jugu zemlje do 14°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 20 i 26°C.

U srijedu, 16.10.2019., u drugoj polovini dana više oblačnosti se očekuje na zapadu, sjeveru i centralnim područjima. U ostatku zemlje zadržalo bi se pretežno sunčano vrijeme. Vjetar slab do umjerene jačine južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 4 i 10°C, na jugu zemlje do 15°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 20 i 26°C.

U četvrtak, 17.10.2019., u Bosni i Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar slab južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 4 i 9°C, na jugu zemlje do 14°C. Najviša dnevna temperatura zraka između 19 i 25°C.

U petak, 18.10.2019., u Bosni i Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar slab južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 4 i 9°C, na jugu zemlje do 14°C. Najviša dnevna temperatura zraka između 19 i 25°C, navodi se u prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije