U BiH stigla oprema za rezervne snage EUFOR-a: Pogledajte šta je sve došlo

10
Radiosarajevo.ba
U BiH stigla oprema za rezervne snage EUFOR-a: Pogledajte šta je sve došlo
FOTO: Facebook / EUFOR

Na zvaničnoj stranici EUFOR-a objavljene su fotografije opreme pripadnika Strateških rezervnih snaga (SFR) EUFOR-a koji su stigle u Bosnu i Hercegovinu.

"Uskoro će vršiti patrole širom BiH i obuku sa snagama EUFOR-a i elementima Oružanih snaga BiH", saopćili su iz EUFOR-a.

Komandant EUFOR-a generalmajor Laszl Sticz ranije je kazao da su došli vojnici iz Francuske, Rumunije i Italije.

SIPA u Sarajevu uhapsila državljanina Finske, za njim bila raspisana Interpolova potjernica

SIPA u Sarajevu uhapsila državljanina Finske, za njim bila raspisana Interpolova potjernica

"Francuske snage iz sastava strateških rezervnih snaga EUFOR-a bit će raspoređene sljedeće sedmice i ostat će ovdje mjesec dana. Zajedno sa trupama iz Rumunije i Italije bit će pod komandom EUFOR-a i činit će multinacionalni element veličine jednog bataljona", kazao je Sticz na sastanku s ministrom odbrane Zukanom Helezom.

EUFOR je na svojoj stranici 7. aprila objavio da u BiH dolaze Strateške rezervne snage EUFOR-a.
 
"Francuska jedinica veličine bataljona – uz talijanske i rumunske vodove – čini Strateške rezervne snage EUFOR-a, te će patrolirati širom BiH i trenirati sa snagama EUFOR-a u pozorištu i elementima Oružanih snaga BiH kako bi se povećala saradnja i interoperabilnost između EUFOR-a i OS BiH. Ovo će također dodatno ojačati podršku EUFOR-a lokalnim vlastima u održavanju sigurnog i sigurnog okruženja za sve građane BiH", kazali su.

 
 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (10)

/ Povezano

/ Najnovije